Leerlingen uit Spanje, Schotland, IJsland en Nederland samen op de foto
Leerlingen uit Spanje, Schotland, IJsland en Nederland samen op de foto (Foto: eigen foto)

Leerlingen Groevenbeek voor project naar het Spaanse Olot

Erasmus+ is een internationaal onderwijsprogramma waaraan ook de (tweetalig) vwo leerlingen van Christelijk College Groevenbeek aan meedoen. Samen met leerlingen uit andere landen werken ze aan een bepaald thema. Dit jaar zijn 45 Groevenbeek leerlingen betrokken bij het thema 'Get a grip' waarin duurzaamheid centraal staat.

Voor dit programma zijn onlangs vijf leerlingen naar het Spaanse Olot geweest. Aan het project 'Get a grip' doen leerlingen uit vier verschillende landen mee: Spanje, Schotland, IJsland en Nederland.

In Olot heeft de groep veel geleerd over duurzaamheid. Bijvoorbeeld het begrip KM0, wat inhoudt dat het product uit de regio komt. Ook hebben ze projecten bezocht zoals Projecte Sèpia. Dit is een project dat de populatie zeekatten (een soort inktvissen) in de wateren van L’Escala in stand wil houden.
In Barcelona hebben ze een 'zero waste' workshop gevolgd. Het blijkt dat een derde deel van het voedsel op de wereld wordt weggegooid. De workshopleidster liet zien hoe je voedselresten kunt gebruiken, o.a. door het eten van een bananenschil. Verder is de groep ook op bezoek geweest bij een duurzame yoghurtfabriek en een herder die zijn eigen geitenkaas maakt.

Het was voor de leerlingen een leuke leerzame week waarin ze veel over duurzaamheid hebben geleerd en over hoe je mogelijkheden kunt benutten om beter met onze wereld om te gaan.

Meer berichten