Sfeerfoto 2
Sfeerfoto 2 (Foto: Imre Simon, Veluwe Duurzaam)

Veel interesse voor duurzame producten bij Huis & Tuin Event

Op zaterdag 11 mei bezochten ruim 1200 mensen de derde editie van het Huis & Tuin Event op ‘t Weitje. Bezoekers lieten zich inspireren over welke duurzame stappen zij zelf kunnen nemen in hun woning, tuin of leven. Het event werd georganiseerd door de gemeente Ermelo in samenwerking duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Een combinatie van zonnig weer, enthousiaste standhouders en geïnteresseerde Ermeloërs maakte het Huis & Tuin Event tot een groot succes. Al voor de officiële opening druppelden de eerste gasten binnen. Jong en oud sprong na binnenkomst direct op de shakefiets, die veel populariteit genoot. Ook de Platte Dierentuin was in trek onder de kinderen, die daar hun eigen fantasiedier timmerden.

Prijs
Om 12.00 uur reikte wethouder Leo van der Velden de prijs uit voor de prijsvraag: “Hoeveel zonnepanelen liggen er op woningen in de gemeente Ermelo?” Els uit Eindhoven zat met haar antwoord het meest in de buurt bij het juiste aantal. Ze ging naar huis met een zaklamp op zonne-energie; een duurzame herinnering aan haar bezoek aan Ermelo.

Bezoekers toonden veel interesse voor het aanbod van duurzame producten gepresenteerd door regionale aanbieders. Inwoners konden terecht voor energieadvies, duurzame woonoplossingen, elektrisch vervoer en tips voor de eigen tuin. Aan gezelligheid was geen gebrek en bezoekers genoten op het terras van klimaatneutraal geproduceerde koffie onder het genoegen van livemuziek.

Voor én door Ermelo
De standhouders vertrokken na afloop tevreden naar huis; blij over de opkomst en interesse voor hun product. Eén van de organisatoren, Sebastiaan van der Hoeven van Veluwe Duurzaam, vertelt: “Het is mooi om te zien dat lokale bedrijven zich inzetten om duurzaam leven een impuls te geven in Ermelo. De interesse van bezoekers bevestigt ondernemers dat hun product een belangrijke rol speelt in het vormgeven van een duurzamere samenleving. Zo wordt de verduurzaming breed gedragen door inwoners, de gemeente en bedrijven.”

Na het bezoek aan de markt kreeg iedereen een bijvriendelijk bloemetje mee naar huis. Deze was speciaal gekweekt voor het evenement door Zorgkwekerij de Bloemenhof en werd aangeboden door de gemeente Ermelo. De gemeente stimuleert duurzaam leven van harte en bedankt alle inwoners voor hun bezoek. Wie meer informatie zoekt over duurzaamheid of advies wilt kan contact opnemen met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam via www.veluweduurzaam.nl/ermeloduurzamer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden