De aanval van De Vries (rechts) treft net te laat.
De aanval van De Vries (rechts) treft net te laat. (Foto: Emmie Beijlen)

Fencing Ermelo 8e van Nederland

Zondag 12 mei heeft hebben Tristan Dekker, Arnout Post, Maxim Zewe en Matthijs de Vries de Ermelose kleuren verdedigd op het NK equipeschermen in Apeldoorn. In een deelnemersveld van 15 equipes werd Fencing Ermelo 8e.

Voor het eerst in haar bestaan vaardigde Fencing Ermelo een equipe af naar het Nederlands Kampioenschap. Een team van eigen jeugd aangevoerd door trotse trainer Matthijs de Vries ging de strijd aan. Voor aanvang was de equipe als 6e gerankt op basis van individuele prestaties op de Nederlandse ranglijst. Daardoor was de eerste tegenstander Fencing Club Almere. De jongens startten goed en scherp en wisten hun voorsprong steeds verder uit te bouwen. Met 45-23 verschaften ze zich een plek bij de top 8.

Daar was Robbschermen de tegenstander. Ondanks verwoede pogingen kon Fencing Ermelo de tegenstander niet bijbenen en werd er met 45-35 verloren. Er restten nog twee wedstrijden om de plekken 5 tot en met 8, waar AEW uit Leiden de eerste tegenstander van was. Deze ontmoeting liep erg stroef. Ook een wissel haalde weinig uit en met alleen De Vries die nog moest schermen bedroeg de achterstand 38-33. Door geconcentreerd te schermen en met alles wat hij in zich had wist De Vries de stand met zes seconden op de klok nog gelijk te trekken: 43-43. Een verlenging moest uitkomst bieden. Helaas wist De Vries zijn goede spel niet vast te houden, en gingen de Leidenaren met de overwinning aan de haal. Tot slot werd er nog geschermd om plaats zeven, maar daar bleken de schermers van Schermcentrum Amsterdam nog een maatje te groot. Een plek precies in het midden van het deelnemersveld was het resultaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden