Iedereen is uitgenodigd voor het Romeins Huwelijksfeest op 18 mei
Iedereen is uitgenodigd voor het Romeins Huwelijksfeest op 18 mei (Foto: Museum Het Pakhuis)

Romeins huwelijksfeest op het Molenaarsplein

Ermelo – Kom Romeins feest vieren op het Molenaarsplein, je bent van harte uitgenodigd. Het feest duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn verschillende activiteiten en om 14.00 uur een Romeinse huwelijksceremonie. Kom kijken en feest mee! Museum Het Pakhuis organiseert jaarlijks historische evenementen om op een ludieke wijze waardering en interesse te creëren in geschiedenis en erfgoed.

Vier de geschiedenis
Dat de Romeinen ons zo’n 1800 jaar geleden bezochten is inmiddels bij veel inwoners van Ermelo en omgeving bekend. ‘De plaatselijke geschiedenis is van ons allemaal’, zegt directeur van Museum Het Pakhuis Germa Greving. ‘Dus voor iedereen, jong en oud en of je nu wel of niet van historie houdt, organiseren wij evenementen als deze’. Tijdens de Romeinse huwelijksceremonie ontdek je welke huwelijksgebruiken we van de Romeinen geërfd hebben. Doe ook mee met een van de activiteiten: word opgeleid tot Romeins soldaat en maak Romeinse huwelijks geschenkjes zoals een kaarsje van was of een geurbuideltje.*
‘Als museum is het onze taak de plaatselijke geschiedenis uit te dragen en een gezicht te geven’ aldus Germa Greving. Dit doet het museum onder meer met de tentoonstelling Oog in Oog met de Romeinen, met informatievoorziening op de Ermelose heide en educatieve programma’s voor scholen. Met deze middelen weet het museum veel mensen te bereiken en te informeren.

Eeuwenoude gebruiken
Veel gewoonten en gebruiken die wij vandaag de dag voor normaal aannemen hebben we geërfd van de Romeinen. Denk aan de rechtspraak, infrastructuur, kunst en persoonlijke hygiëne. Ook elementen uit de huwelijksceremonie zoals we die nu kennen stammen af van ‘die rare jongens’. Benieuwd hoe een huwelijksfeest er verder uitzag? Wat er werd gegeten, gedragen en gedaan? Kom dan feestvieren op het Molenaarsplein op zaterdag 18 mei!

*deelname aan de activiteiten is gratis bij aankoop van een museumentree

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden