Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Extra onderzoek is een calamiteit

15 juni 2020 om 17:18 Algemeen

ERMELO - Het grote aantal bezwaren tegen het bestemmingsplan Strand Horst maakt dat de gemeente Ermelo 25.000 euro extra moet uittrekken voor door de Raad van State gewenst onderzoek.

Wijnand Kooijmans

Het gaat hier, volgens wethouder Wouter Vogelsang, om een calamiteit en daarom wordt het geld uit de algemene reserve gehaald. Hij heeft de hoop dat het geld, indien het bestemmingsplan definitief wordt goedgekeurd, het geld kan worden teruggehaald via afspraken met investeerders binnen het plangebied.

Op het extra onderzoek dat de Raad van State wenst was niet gerekend door het college van burgemeester en wethouders. Het niet uit de algemene reserve halen van het benodigde geld kan betekenen dat de gemeente het verweer tegen de bezwaren moet staken. Vogelsang: “Dat is niet waar de raad voor heeft gekozen. We moeten verder en het proces niet frustreren. De kosten gaan hier voor de baat uit.”

Sarath Hamstra (CDA) ziet het geld liever uit een andere potje gehaald. Hij krijgt hierin steun van Folkje Spoelstra (ChristenUnie). De meerderheid van de raad wil, zo lijkt het, geen risico lopen en het geld uit de algemene reserve halen. De uitspraak wordt pas eind dit jaar verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie