Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vragen over parkeergarage op Markt

17 juni 2020 om 17:29 Algemeen

ERMELO - Is de bouw van een parkeergarage, ook al is deze demontabel, nog wel nodig in Ermelo. Dat is de intentie van de vragen die door de fractie van de ChristenUnie zijn gesteld aan het college.

Wijnand Kooijmans

 De CU wil weten of voor de berekening van het aantal benodigde parkeerplaatsen mede bepalend is hoeveel medewerkers in het gemeentehuis werken. Dit inclusief diensten van gemeenschappelijke organisaties zoals Meerinzicht maar ook bibliotheek en politie. Ook wordt gevraagd welk beleid het college gaat voeren op het gebied van meer thuiswerken als gevolg van de coronacrisis. Met daaraan gekoppeld de vraag indien het thuiswerken een permanent karakter krijgt het aantal benodigde parkeerplaatsen afneemt.

Het CDA heeft eveneens schriftelijke vragen gesteld. Erik van der Weide en Bart Willemsen willen van het college weten waarom parkeren op het maaiveld op de Markt onmogelijk is omdat bij de laatste tekeningen dit wel een haalbaar scenario leek. Gevraagd wordt naar het aantal parkeerplaatsen dat het college juridisch dient te realiseren. Daarbij moet wel duidelijk worden om welk aantal het gaat als resultaatverplichting of dat volstaat dat het college zich inspant om de gevraagde parkeerplaatsen te realiseren.

De partij wil geïnformeerd worden over de resultaten van het ontmoedigingsbeleid voor parkeren van ambtenaren. Het gaat dan omparkeren op het vrijwel steeds leegstaande parkeerterrein bij het kerkelijk centrum, het stimuleren van fietsen en andere vervoersmiddelen. Daarnaast wordt een onderbouwing gevraagd van de parkeerbehoefte van ambtenaren en hoe deze de afgelopen jaren niet van invloed is geweest op het parkeren op de Markt.
Het college wordt gevraagd de toezegging te bevestigen dat de parkeerbehoefte van ambtenaren geen enkele rol speelt bij de realisatie van de afspraken uit de contracten en verbintenissen voorde realisering van het plan Markt 2.0

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie