Afbeelding
Foto:
Column Ronnie Regeling

Rekening houden met elkaar

5 juli 2021 om 09:00 Column

Veel coronamaatregelen zijn losgelaten en ondernemers mogen weer ondernemen en dat is heel goed nieuws. Eindelijk kan na 1,5 jaar de horeca weer tot diep in de nacht open en komt er voorzichtig weer ruimte voor een aantal evenementen. Veel mensen zijn inmiddels in elk geval een keer gevaccineerd en het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is een stuk lager. 

Goed nieuws, hopelijk gaan we op deze manier weer terug naar het normaal zoals we dat gewend waren zonder beperkingen.

Tegen deze beperkingen is de afgelopen tijd heel wat gedemonstreerd in ons land met de nodige politie- en ME inzet tot gevolg. 

Vorige week vond er ook een heuse demonstratie in Ermelo plaats, genaamd Ermeluid. Een protest tegen het evenementenbeleid in Ermelo waarbij het geluidsniveau in het centrum naar beneden is geschroefd. Ik was daar ook bij aanwezig, ook ik pleit voor een dorp waar evenementen voor iedere doelgroep kunnen worden georganiseerd. Hier horen ook muziekactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een optreden van De Dijk, bij zoals we die in het verleden hebben gehad.  Niet iedereen vindt het Eat en Beat een leuk evenement, maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld een boekenmarkt. Wat is het dan toch prachtig dat we een divers aanbod kunnen presenteren in Ermelo, waarbij de diverse doelgroepen aan hun trekken komen. Rekening houden met elkaar om op deze manier zoveel mogelijk tevreden mensen te krijgen. 

Dat zag ik ook bij de demonstratie, geen harde actie, maar gewoon zoals we dat in Ermelo doen. Op een normale manier aandacht vragen, waarbij de gemeente ook zijn gezicht laat zien. Dan kun je ook de dialoog aangaan met elkaar. 

Overigens heeft de gemeente na een gesprek wat we eerder hebben gehad al het voorstel dusdanig aangepast dat er 2 proefevenementen zijn toegestaan met een iets hoger geluidsniveau. Hopelijk komt daarna uit de evaluatie dat we best een aantal keer per jaar een evenement in het centrum kunnen organiseren met iets meer geluid zonder dat het overlast geeft. In Ermelo zijn we er toch aan gewend om rekening met elkaar te houden en dus moeten we hier toch ook uit kunnen komen met elkaar.

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie