Sanne van de Kamp van de Klokbeker achter haar bridgekaarten
Sanne van de Kamp van de Klokbeker achter haar bridgekaarten (Foto: Iris van der Sterre)

Ermelose basisschooljeugd extra uitgedaagd bij bridgedrive

Maar liefst 88 kinderen van de Ermelose scholen de Arendshorst, Beatrix, Bernhard, Cantharel en de Klokbeker deden afgelopen donderdagmorgen mee aan het jaarlijkse jeugdbridgetoernooi. Zij mochten dat onder schooltijd doen, omdat bridge onderdeel is van hun lespakket. Dat biedt hen een extra uitdaging naast het reguliere onderwijs.

30 vrijwilligers van Bridgeclub Ermelo verzorgen die lessen aan de Ermelose basisscholen. Nelly Michon van de bridgeclub geeft desgevraagd aan dat zij een doorlopende leerlijn aanbieden aan de leerlinfen. "Daarbij leren zij strategisch denken omdat je altijd een paar stappen vooruit moet denken bij bridge. En bridge is een sociaal spel omdat je het in teamverband speelt. Je moet communiceren met je partner, maar zonder dat je met elkaar mag praten. Dat vereist communicatie in voorafgesproken codes, door bijvoorbeeld de volgorde en hoogte van de kaarten die je oplegt en hoe je vooraf biedt." Volgens Michon is het leren van bridge uitdagend voor de kinderen; helemaal omdat ouders vaak niet kunnen helpen bij het huiswerk.
De bridgedrive, zoals een toernooi bij bridge heet, was de afsluiting van het bridgeseizoen op de Ermelose basisscholen. Die drive werd gehouden in 'de Baanveger' op de IJsbaanweg waar ook de Ermelose bridgeclub speelt. De schooljeugd van 7 t/m 12 jaar speelde 3 rondes waarin zij steeds 2 à 3 potjes speelden.


Na een ochtend vol opperste concentratie en strategisch denkwerk waren er prijzen voor de beste teams van de drie verschillende leeftijdsklassen; die kwamen alledrie van de Klokbeker. Dat waren Noami Nijeboer en Tobias Beumer; Lennart van Keulen en Ben van Voskuilen; en Julian Mintjes en Elisa Spijker.

Meer berichten