Nieuw in Ermelo: Beyond Words Productions


Nathalie, Annemieke en Laura: "We hebben allemaal hetzelfde doel; iets voor een ander willen betekenen."(foto: Grietje-Akke de Haas)
Nathalie, Annemieke en Laura: "We hebben allemaal hetzelfde doel; iets voor een ander willen betekenen."(foto: Grietje-Akke de Haas) (Foto: )

Nieuw in Ermelo: Beyond Words Productions

ERMELO - Op zaterdag 11 mei wordt een nieuw initiatief uit Ermelo gepresenteerd: Beyond Words Productions met als ondertitel Performing Arts. De stichting Beyond Words Productions maakt persoonlijke en maatschappelijke thema's visueel en bespreekbaar d.m.v. dans-, muziek- en theaterproducties. De presentatie vindt plaats in de Theaterzaal van De Dialoog aan het Raadhuisplein, van 17.00 - 18.15 uur. Kaarten á 8 euro bestellen via beyondwordsproductions.nl/agenda/

door Grietje-Akke de Haas

Persoonlijke en maatschappelijke thema's visueel en bespreekbaar maken met behulp van dans-, muziek- en theaterproducties. Dat is het doel van stichting Beyond Words Productions. "Het betreft persoonlijke en lastige problematiek waar we het niet zo snel over hebben." Dat zeggen bestuursleden Annemieke Bais en haar dochter Nathalie, en Laura Vaessen van de Raad van advies.

Annemieke weet dat bepaalde problematiek voor mensen soms niet onder woorden is te brengen. Hoe mooi is dan de taal van de dans zo bewees ze al eerder met de productie 'Door mijn lijf getekend', het verhaal van een tienermeisje dat overlijdt aan kanker. "Toen besefte ik al: 'Hier moet ik iets mee', maar dan niet vanuit een commerciële dansschool (Dans en Theaterstudio Annemieke Bais, red.)." Daarvoor werd Beyond Words Productions in het leven geroepen, een stichting zonder oogstwinstmerk, maar uiterst professioneel opgezet. "Voor de voorstelling op 11 mei in hebben we een verhaallijn gemaakt waarmee we onze kwaliteit laten zien, zodat mensen kunnen snuffelen aan wat wij ze hebben te bieden. Waar huisartsen het de hele dag over hebben visualiseren wij." Uniek in Nederland noemen ze het initiatief dat een professioneel platform wordt voor betaalde dansers. Deze worden 'ingevlogen' naar gelang de behoefte er is. Aan de hand van een thema wordt namelijk een voorstelling voor een groot publiek gemaakt. Deze voorstelling, of een gedeelte hiervan, kan ook aan een besloten gezelschap opgevoerd worden. Daarnaast maakt Beyond Words Productions voorstellingen op maat: aan de hand van een specifiek vraagstuk, wordt een voorstelling in bijvoorbeeld een aula of klaslokaal opgevoerd. "Wat het ook losmaakt bij mensen, we laten ze er niet mee zitten. We kunnen ze ook leren 'hoe nu verder'." Er wordt namelijk professionele nazorg geboden en er zijn trainingen beschikbaar, zoals onderwijsmateriaal, gespreksgroepen of een individueel gesprek. Zie ook:

beyondwordsproductions.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden