Henk Veldhuizen, Waterschap Lijst 2 , nummer 4
Henk Veldhuizen, Waterschap Lijst 2 , nummer 4 (Foto: Henk Veldhuizen)

Doe me een lol en stem op m'n broer, een boer

Doe me een lol en stem op m’n broer, een boer.

Woensdag mogen we weer stemmen. Ook voor het bestuur van het Waterschap. Dat is al een tijdje ook een politieke keuze. De verschillende partijen kunnen alleen zelf niet goed aangeven waarom een stem op de ene partij beter zou zijn dan op de andere. “Den Haag” heeft dit zo bedacht maar we schieten er niet veel mee op.

Toch heeft het Waterschap een belangrijke functie dat begrijpt iedereen in Nederland. Al heel lang. Soms is het goed niet het wiel niet steeds weer opnieuw te willen uitvinden. “Als het niet stuk is hoef je het ook niet te maken”.

Van oudsher werden de Waterschappen bestuurd door betrokken mensen uit het vak of met directe belangen. Al meer dan 750 jaar lang. Grondeigenaren, grondpachters en -gebruikers, bedrijven en bewoners. De boeren speelden daarbij altijd een belangrijke en betrokken rol.

Door de veranderingen in de maatschappij is ook de rol van de boer aan verandering onderhevig. Maar de betrokkenheid bij de natuur, de zorg ervoor en het rentmeesterschap van de boeren is onveranderd gebleven.

Kies daarom voor het Waterschap niet op een politieke partij maar op iemand met gewoon boerenverstand en met een boerenhart. Mijn broer is zo’n boer. Een goeie bestuurder met een been in het boerenleven en het ander in het natuurgebied waar hij ook voor zorgt.

Kies daarom voor het Waterschap met een voorkeurstem voor:

Henk Veldhuizen, lijst 2 (CDA) plaats 4.

Het is m’n jongere broertje dus ik weet dat het goed zit. En het is nog een leuke vent ook.

Willem Veldhuizen

https://www.ltonoord.nl/provincie/regio-west/utrecht/nieuws/2019/03/05/henk-veldhuizen-waterschap-besturen-met-boerenhart-en-boerenverstand

https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterschap_(Nederland)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden