Foto:

Tot op de dag van vandaag gelukkig met elkaar

ERMELO - Het was een koude dag, net anderhalve graad boven nul, maar in de harten van Soebhaas (67) en Kamla (67) scheen de zon. Die dag werd hun huwelijk voltrokken en tot op de dag van vandaag zijn ze gelukkig met elkaar. Afgelopen vrijdag, 1 maart, vierden zij hun gouden trouwdag met kinderen en kleinkinderen. Als kers op de taart kwam maandag 4 maart ook nog burgemeester Baars langs om hen te feliciteren.

Soebhaas, beter bekend onder de naam Simon en Kamla leerden elkaar kennen hun woonplaats Nickerie, in het noordwesten van Suriname. Op 17-jarige leeftijd trouwde het stel en dat was voor die tijd heel gewoon. In 1975 vertrokken ze naar Nederland om een mooie toekomst op te bouwen. Met z'n vijven gingen ze in Utrecht wonen. 

Maar toen Simon een baan kreeg bij de orgelfabriek verhuisde het gezin naar Ermelo. Later kreeg hij een baan bij de VAD, wat nu Syntus is, waar hij aan de slag kon als buschauffeur. En hij was een bekende buschauffeur omdat hij de eerste 'donker gekleurde' buschauffeur van de Veluwe was. Helaas had hij de tijd tegen, destijds hadden mensen met een andere huidskleur het niet makkelijk en ook Simon had te maken met discriminatie. En hoewel Simon daar natuurlijk moeite mee had, heeft het hem niet veranderd. Hij bleef een vriendelijke, behulpzame chauffeur en gelukkig werd de discriminatie met de jaren steeds minder.

Toen hij in 2005 om medische redenen moest stoppen, kon hij toch terugkijken op een mooie tijd bij de VAD. Kamla heeft naast de zorg voor het gezin en de kleinkinderen gewerkt in de zorg bij GGZ-Centraal. Afgelopen jaar is het stel met pensioen gegaan en samen gaan ze genieten van alle leuke dingen in het leven. Met de drie kinderen en vijf kleinkinderen hebben de alvast een voorproefje genomen op een mooi leven, door met elkaar een groot feest te vieren. 

Meer berichten