moestuin Kawoeper
moestuin Kawoeper (Foto: Siska)

Het moestuinzeizoen is begonnen

Wat een fantastische weer hebben we al gehad en het is toch nog echt steeds winter. De moestuinliefhebbers staan al te trappelen van ongeduld. Om te zaaien is het wellicht nog wat vroeg, want de kans bestaat dat het in de komende 2 maanden nog wel koud wordt natuurlijk, maar onkruidvrij maken van het perceel kan natuurlijk wel. Het moestuin seizoen is begonnen!!

Op de 2 complexen van de Volkstuindersvereniging Ermelo (kortweg VTV Ermelo) zijn al diverse personen druk in de weer geweest. Aan de Kawoepersteeg bevindt zich het complex ‘Kawoeper’ met ruim 60 tuinen van 60 tot 250 m2. Aan de Bosrand bevindt zich het complex ‘Schoolweg’ met nog eens 19 tuinen.

Waarom eigenlijk een moestuin?

Vraag het de eerste de beste moestuinier en het enthousiasme spat er gelijk vanaf. Wie wil er nu niet zijn eigen groente, bloemen en fruit telen, zodat je weet waar het vandaan komt en wat er allemaal (niet) mee is gebeurd (onbespoten).
Daarnaast smaakt het gewoon superlekker, die zelf geteelde groenten. En natuurlijk kraakvers, zo vanaf het land de pan in. En je kan lekker pionieren met vergeten groenten en fruit die je in de winkel niet of nauwelijks tegenkomt.

Daarbij ben je lekker buiten actief bezig op een prachtige locatie. We hebben leden in alle leeftijdscategorieën van begin 20 tot in de 80 jaar en allemaal zeggen ze: “Het is goed voor je lichaam, niet omdat het zo vreselijk zwaar is maar gewoon omdat je actief bent in de buitenlucht en je eigen tempo kan bepalen”. En voor de kosten hoef je het niet te laten. U betaalt € 0,45 p/m2 per jaar. Dat is voor een 60 m2 tuin 27 euro per jaar. Voor de Kawoepersteeg komt daar 12,50 per jaar bij als maaivergoeding

De tuinen op de Schoolweg zijn allemaal al verhuurd, hiervoor geldt een wachtlijst. Op de Kawoepersteeg is nog een aantal tuinen vrij.

Heeft u interesse in een tuin op één van onze complexen? Stuur een mailtje naar vtvermelo@gmail.com of bel Rein Kroon 06-28334584 of Siska van der Beek 06-39877465

Meer berichten