All Times Bigbnd in concert met vibrafonist René ten Cate
All Times Bigbnd in concert met vibrafonist René ten Cate (Foto: All Times Bigband)

All Times Bigband gaat swingen in de Dialoog Ermelo

Op zaterdag 23 maart a.s. om 20.15 uur geeft de All Times Bigband uit Ermelo het traditionele jaarconcert in de Dialoog te Ermelo. Zaal open vanaf 19.30 uur.

De zeer schappelijke toegangsprijs voor het concert bedraagt € 12,50 (inclusief pauzedrankje) en is te bestellen via de website van de Dialoog in Ermelo via www.theaterdedialoogermelo.nl

Het jaarconcert van de All Times Bigband wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ermelo en de Adriana Hoogenboom Stichting.

De All Times Bigband staat bij deze gelegenheid onder de muzikale leiding van Nico Gerhards uit Arnhem.

Solistische medewerking wordt verleend door trombonist Arjen Reeser en diverse leden uit de big band zelf.

Het thema van deze editie van het jaarconcert is ‘Switch in Time’ naar de gelijknamige compositie van Sammy Nestico (USA), ooit huisarrangeur van de Count Basie Big Band.

De All Times Bigband bestaat bijna veertig jaar en brengt bigband muziek van alle tijden ten gehore, zoals de naam van de band al doet vermoeden. De uitgebreide repertoirelijst omvat composities en arrangementen van o.a. Miller, Gershwin, Basie, Nestico, Ellington, Van Heusen, Zawinul, Hancock en Mintzer. Ook maken een behoorlijk aantal vocale arrangementen uit the American Songbook deel uit van het repertoire.

Door de jaren heen waren Pieter van den Dolder, Bert Pfeiffer, Rini Swinkels en Nico Gerhards de orkestleiders. Bij het traditionele jaarconcert in De Dialoog in Ermelo nodigt de band meestal Nederlandse jazzmusici als gastsolist uit. In 2017 was mondharmonicavirtuoos Martijn Luttmer te gast met zijn Tribute to Jean ‘Toots’ Thielemans en in 2018 was vibrafonist René ten Cate special guest in het programma ‘Together in concert’. Tijdens de 2019 editie ‘Switch in Time’ op zaterdag 23 maart a.s. staan vooral de eigen solisten van de All Times Bigband in de schijnwerpers en is de charismatische Nico Gerhards gastorkestleider van de big band.

Meer berichten