Uitnodiging HIJ/ZIJ Gld.
Uitnodiging HIJ/ZIJ Gld. (Foto: nvt)

'ZIJ/HIJ in Gelderland' gender-project

Op vrijdag 8 maart zal het 'ZIJ/HIJ in Gelderland'-samenwerkingsproject van start gaan! De opening is om 16.00 uur op het Pauwenplein. Deelnemende organisaties zijn: Museum Het Pakhuis, Sparta met dans, de dorpsdichter Fiet van Beek, Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK) en College Groevenbeek.

Na de officiële opening door Germa Greving van Het Pakhuis volgt een introductie door Suzan Guliker met dans door Sparta-leden (ca 16.10 uur).

Vervolgens verplaatst men zich naar de StEK-galerie in de Enk, waar de expositie 'Gender' geopend zal worden namens StEK door Karin Holtrop, en Alida van Beek en Ewa Marziarz, beiden leerkracht op Groevenbeek. Dorpsdichter Fiet van Beek zal rond 16.30 uur iets passend voordragen.

Naast werk in dit thema van StEK-deelnemers is in de galerie ook werk van leerlingen van College Groevenbeek te zien. Verder zal in de hal van het museum Het Pakhuis en op station Ermelo Centraal een pop-up expo te zien zijn over de Vrouwen van Veldwijk, gecombineerd met raamgedichten van de leerlingen. In het programmaboekje komen de werken van de leerlingen ook terug.

Zo wordt de verbinding tussen heden en verleden duidelijker zichtbaar!

Meer berichten