De Vries (rechts) wordt aangevallen in de kwartfinale.
De Vries (rechts) wordt aangevallen in de kwartfinale. (Foto: Malika Kerskes)

Zilver en brons voor Fencing Ermelo

Op het internationale schermtoernooi in Amsterdam wist Noah Pronk zaterdag een mooie 2e plek te halen bij de pupillen. Een dag later mocht Matthijs de Vries het brons meenemen naar Ermelo.

Zaterdag startten Zeb Visser en Noah Pronk bij de pupillen. Na de poule, waarin Visser ongeslagen bleef troffen de jongens elkaar in de kwartfinale. Pronk trok aan het langste eind en wist zelfs door te dringen tot de finale.

Bij de cadetten schermden Tristan Dekker en Konrad Veenenbos. In de poule wisten ze respectievelijk 2 van de 5 en 4 van de 6 wedstrijden te winnen. In de eliminaties wisten beiden hun eerste wedstrijd te winnen voor een plek bij de laatste 16. Dekker verloor daarna van de als eerste geplaatste Jari Hoevenaars. Veenenbos wist zich met 15-9 nog wel een ronde verder te schermen maar moest zich daarna met 15-6 gewonnen geven tegen de latere winnaar Timothy Assman.

Zondag deden Matthijs de Vries en jeugdschermers Malika Kerskes, Lilla Gyovai en Maxim Zewe mee bij de senioren (vanaf 21 jaar). Bij de dames viel in de eliminaties voor Gyovai het doek al snel, nota bene tegen clubgenote Kerskes. Kerskes schermde zich daarmee in de top 8, waar ze het af moest leggen tegen een Amerikaanse met het minimale verschil van 15-14.

Bij de heren trof ook Zewe snel een sterke tegenstander. In zijn tweede ronde verloor hij van Belg Robrecht van Cleemput. De Vries stond sterk te schermen. Hij wist in zijn poule alle partijen te winnen. Daarmee kwam hij op papier zwakkere tegenstanders tegen, maar het ging niet vanzelf. Na een vrijstelling wist hij met achtereenvolgens 15-14, 15-13 en 12-11 toch telkens aan het langste eind te trekken. Dat bracht hem tot de halve finale waar hij weinig kans maakte tegen uiteindelijke winnaar van het toernooi David van Nunen.

Meer berichten