Boerenkoolloop DVS'33 Ermelo start om 14.30 uur

I.v.m. de begrafenis van Gert Nijeboer, oud-voorzitter en erelid van Geel Zwart, is de start van de Boerenkoolloop verplaatst van 12.00 uur naar 14.30 uur.

Op zaterdag 5 januari 2018 organiseert supportersvereniging Geel Zwart voor de achttiende keer deze prachtige loop door de Groevenbeekse bossen en ons mooie aanpalende heideveld.

Parcoursbouwer Michel Dorst heeft het parcours al op papier gezet en het “bouwteam” staat te popelen om de route uit te zetten.

Traditioneel zullen er weer 3 afstanden worden gelopen. We trappen dus om 14.30 uur af met het bambinorondje, speciaal voor onze kleinste voetballertjes (jongens en meiden) en, als ze willen, hun ouders. Na binnenkomst van de bambino’s zal om 14.45 uur het startschot klinken voor de 3 km en een kwartier later zullen de 5 kilometerlopers en loopsters van start gaan.

Het startschot wordt ieder jaar gegeven door een prominent lid van de Geel Zwarte familie. Dit keer is dat Wil van de Kamp. In al haar jaren als vrijwilligster voor o.a. de kantine en Geel Zwart heeft zij aan iedereen wel een kopje koffie of een broodje kroket verstrekt. Ook heeft zij aan menig DVS’er en ook braderie bezoeker één of meerder loten verkocht. Wij zijn blij dat deze model-vrijwilliger de lopers weg zal schieten.

Bij de finish krijgt iedere deelneemster en deelnemer de mooie geel-zwarte herinneringsvaan, waarna in de kantine een lekker bord boerenkool met worst genuttigd kan worden.

Kortom, voor iedereen de gelegenheid om elkaar op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de hand te schudden onder het mompelen van de beste wensen, jezelf weer lekker op te warmen voor deel twee van het seizoen en weer ontdekken dat DVS’33 Ermelo nog steeds die hele leuke club is.

De deelname kost 3 euro per persoon.

Meer berichten