De Top 2000-dienst in Ermelo beleeft zijn vierde editie.
De Top 2000-dienst in Ermelo beleeft zijn vierde editie. (Foto: Miriam Plaggenborg)

50 leden Top 2000-koor Ermelo

ERMELO – Het Top 2000-koor in Ermelo telt dit jaar maar liefst vijftig koorleden. Onder leiding van de Ermelose zangcoach Arda Konings en begeleid door de band PickUpTogether uit Harderwijk zijn de repetities in volle gang voor de vierde Top 2000-dienst op zondag 30 december in de Immanuelkerk in Ermelo.

Niet eerder was het koor zo groot. “Hoewel het als dirigent van twee koren, coach van een aantal zangleerlingen en toewerkend naar een kerstconcert een drukke tijd is, hoefde ik niet lang na te denken toen ik werd gevraagd het projectkoor van de Top 2000-dienst in Ermelo te leiden”, vertelt Arda Konings. “Ik ben een groot liefhebster van goede popmuziek en groeide op met Queen, Pink Floyd, Abba en anderen die terug te luisteren zijn in de Top 2000.”

De Top 2000-dienst staat dit jaar in het teken van ‘Wake me Up’, naar een nummer van de Zweedse dj Avicii. Hij pleegde in april dit jaar zelfmoord. Hoe kan het dat mensen zo bij de pakken neer kunnen zitten dat ze het leven niet meer zien zitten? Wat gebeurt er als je zo in de put zit? Wat biedt hoop? Om deze vragen draait het in de Top 2000. “Met 'Why, tell me why' van Anita Meyer en 'This is what it feels like' van Armin van Buuren zingen we daarover. Dat swingt overigens de pan uit, maar het zijn serieuze teksten”, zegt Konings. “Maar ook met de meer gedragen nummers als 'Fix You' van Coldplay en 'We are the world' van USA for Africa laten we zien dat we elkaar nodig hebben. Het koor heeft daar een mooie rol in en daar word ik dan weer hartstikke blij van!”

De Top 2000-dienst wordt gehouden op zondag 30 december om 19.30 uur in de Immanuelkerk aan de Stationsstraat in Ermelo. De zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis en na afloop van de dienst blijft de muziek van de Top 2000 doorklinken en is er tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Voor Konings is de Top 2000-dienst een absolute must om naartoe te gaan. “Of je nu gelovig bent of niet, jong of oud, of wat je achtergrond ook is: muziek verbindt mensen met elkaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden