Voorkant Brezan met Avondvierdaagse
Voorkant Brezan met Avondvierdaagse (Foto: Harry Rozenfdaal)

Wat gebeurt er toch in het oude pand van de Brezan?

Het pand wat bekend staat in Ermelo als 'de Brezan' heeft al diverse bestemmingen gehad in het verleden. Zo staat het sportveldje er tegenoveronder onder de echte Ermeloërs nog altijd bekend als het 'IFA veldje'. Jaren was dit het vertrekpunt van de Avondvierdaagse. Wat is er toch gebeurd met dit pand, er werd zelfs gesproken over een pannenkoekenrestaurant....

Stichting Eunike

Ruim 3 jaar geleden heeft de Brezan dit pand verlaten en is het pand betrokken als woning door Duco en Karin Zuiddam en hun 3 kinderen. Het gehele winkelgedeelte is toen al apart gehouden voor Stichting Eunike. Inmiddels is dit gedeelte verbouwd en voor het grootste gedeelte ingericht voor project 'Huize Eunike', wat onderdeel is van stichting Eunike.

Huize Eunike stelt het huis beschikbaar voor mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben. Duco zegt hierover: “Het zal een tijdelijke woonruimte zijn, omdat we er naartoe werken dat bij deze mensen de basis (voor een groot deel) hersteld zal worden en ze daarna weer zelfstandig verder kunnen gaan. We noemen dit project dan ook ‘Huize Eunike’, want Eunike betekent ‘goede overwinning’. We willen mensen leren en helpen om op eigen benen te staan.

Diensten die we willen en kunnen bieden zijn onderdak, pastoraat, coaching, mentoraat, praktische hulp, raad, advies en psychosociale hulp. We voorzien hiermee in een behoefte die ontstaat als mensen niet terecht kunnen bij reguliere hulpverleners, omdat hun vraag niet binnen de kaders valt van die dienstverlening of omdat zij geen of een ontoereikend budget hebben.

Daarnaast is de gezamenlijke huiskamer om te bouwen tot een huis van ontmoeting. In deze huiskamer zullen ook cursussen worden aangeboden. Deze cursussen zijn opbouwend voor huwelijken en gezinnen.

Ons voornaamste doel is niet het aanbieden van tijdelijke woonruimte, maar dat door het tijdelijk hier wonen en/of door coaching, cursussen, raad en advies de cliënt/gast tot herstel zal komen.”

Om dit alles te realiseren zijn er diverse fondsen die financiële hulp hebben geboden, o.a. het Stimuleringsfonds van de Rabobank. Om de inrichting compleet te maken en in de toekomst mensen een plek te kunnen bieden is de stichting nog wel op zoek naar investeerder. Alle hulp is welkom!

Psychosociale praktijk Echt jij!

Naast project 'Huize Eunike' is Psychosociale praktijk Echt jij! in dit pand gevestigd en gestart door Karin Zuiddam. Zij zegt hier het volgende over: “Echt jij! is een jonge, professionele praktijk. Relaties zijn voor mij heel belangrijk, ik vind het fijn om naast mensen te staan in hun situatie, ze een luisterend oor te bieden en waar nodig praktische hulp. Samen op stap gaan is wat ik graag doe. Ik heb hart voor alle leeftijdsgroepen en een speciaal hart voor jongeren en jong volwassenen. Het mooiste vind ik dat mensen in hun kracht komen, doordat ze zichzelf echt gaan leren kennen. Dat er door bewustwording innerlijke heling en groei ontstaat.”

Zo is er duidelijk een einde gekomen aan het tijdperk Brezan, IFA en andere winkels op deze plek. Vanaf nu zullen er mensen op een heel andere manier geholpen gaan worden.

Zie voor inschrijving en verdere informatie https://www.echtjij.nl/

Voor meer informatie over Stichting Eunike, zie https://sites.google.com/site/stichtingeunike/. Binnenkort zal alles via de nieuwe website https://www.stichtingeunike.nl/ te vinden zijn.

        

Meer berichten