De nieuwe voorzitter Jan van der Vliet naast de oude voorzitter Riet Bezemer
De nieuwe voorzitter Jan van der Vliet naast de oude voorzitter Riet Bezemer (Foto: Myrthe van de Steeg)

Veluwe-Energie gaat nieuwe fase in

Veluwe-Energie biedt iedereen in Ermelo, Drielanden en Putten de mogelijkheid om duurzame energie op te wekken in zijn directe omgeving. Het is een coöperatie voor en door inwoners. Op zaterdag 17 november jongstleden is Jan van der Vliet tijdens de algemene ledenvergadering benoemd als voorzitter.

Hij neemt het stokje over van Riet Bezemer. Riet was de initiatiefnemer en heeft Veluwe-Energie (V-E) begin vorig jaar opgericht. Op drie daken van scholen in Ermelo heeft zij samen met de andere bestuursleden succesvol zonnepanelen laten plaatsen. En afgelopen woensdag 14 november vond de bosaanplant plaats in Speuld. Door het planten van bomen compenseert V-E de uitstoot van CO2die bij de productie van de zonnepanelen en door het transport wordt veroorzaakt. De stroomproductie is daardoor volledig groen. Vanuit idealisme is de coöperatie ontstaan en V-E heeft haar eerste successen geboekt. Riet vindt dat het tijd is voor de volgende fase met een nieuwe voorzitter om verder te groeien en te professionaliseren. In Jan ziet zij een geschikte opvolger.

Jan zijn motivatie om aan te sluiten, is vanwege het doel van V-E om duurzame energie op te wekken in de regio en dat dit voor alle mensen bereikbaar is. Het wordt steeds belangrijker om voor onze volgende generaties een leefbare aarde te blijven houden. Jan houdt van uitdagingen en het managen daarvan. Hij hoopt de coöperatie verder uit te bouwen naar een professionele organisatie die in het werkgebied hét aanspreekpunt is als het om het opwekken van duurzame energie gaat. Dit wil hij verwezenlijken door verbinding te zoeken met verschillende organisaties, zoals de gemeente, energiemaatschappijen, de plaatselijke woningcorporatie, bedrijvenkring en particuliere initiatieven. Met goedkeuring van de leden wil hij meepraten en meedoen met duurzame projecten en andere mogelijkheden die zich voordoen. De ambitie is om in het werkgebied projecten te realiseren die duurzaam én betaalbaar zijn.

Wilt u zelf duurzame energie lokaal opwekken door middel van zonnepanelen? Maar twijfelt u of dit wel mogelijk is, omdat u een huurwoning of geen dak op het zuiden heeft of het niet zelf wilt organiseren? U hoeft hiervoor niet terug te deinzen. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om samen met andere inwoners van Ermelo duurzame energie collectief op te wekken! Op termijn verdient u de aankoop terug en geniet u van het rendement dat duurzame energie u oplevert. Daarnaast geeft het een goed gevoel een bijdrage te leveren aan de lokale opwekking van duurzame energie.

Momenteel vindt de werving van deelnemers plaats voor het leggen van zonnepanelen op het dak van basisschool De Klokbeker in Ermelo. U kunt zich nog hiervoor aanmelden als deelnemer via www.veluwe-energie.nl/projecten.

Bent u geïnteresseerd? Voor meer informatie over de coöperatie, werkwijze en aanmelden raadpleeg onze website www.Veluwe-Energie.nlof neem contact op viaInfo@Veluwe-Energie.nlof 06-13720001.

Meer berichten