Grijs, zwart en black

Het zijn de woorden die weer het meest te horen en te zien waren op radio, tv, social media en in de papieren krant, de laatste dagen, zeg maar weken. Het weer is grauw en grijs, wordt er gezegd, maar ik kan bij dit weer net zo genieten als bij warm weer, je moet er alleen maar voor open willen staan. Al die gekleurde bladeren aan de bomen en op de grond, fantastisch !

Dat was dus het weer (grijs) en over Zwarte Piet wil ik eigenlijk helemaal niets zeggen; ik ben van mening dat het een kinderfeest is en ook zo moet blijven. Ik ben grootgebracht met Zwarte Piet in een klein Brabants dorp en daar heb ik genoeg van genoten met mooie en leuke geschenken en ik denk dat kinderen daar van moeten kunnen blijven genieten. En dit was dus zwart.

Hebben we nog black over en wat dat is, wil ik eigenlijk ook niet weten, maar tegenwoordig kan je er ook niet meer om heen: Black Friday. Schreeuwende reclame op tv, zelfs deze krant begon er laatst mee, de voorpagina, paginagroot Black Friday, flinke zwarte balk en daaronder wat benen met boodschappentassen. En ik maar denken wat moet dat nu weer voorstellen, maar gelukkig was er verderop in de krant nog een artikel voor de verduidelijking. Black Friday is komen overwaaien van de VS en zou onlosmakelijk verbonden zijn aan Thanksgiving en is een dag vol afbraakprijzen, koopjes en kortingen.

Nu ben ik absoluut niet georiënteerd op de VS en ben ook van mening dat we niet alles zo maar domweg van andere landen moeten overnemen, dus ik stond en sta nog steeds niet te wachten op Black Friday.

En nu moet Nederland dus ook gaan geloven aan en in Black Friday, want dat is wat de commercie wil: meer, meer en meer omzet. En geen idee is te gek, als we dus Black Friday van de overkant van de grote zee over moeten nemen, dan wordt dat dus ook gedaan. Ik zag al die reclame en heb onmiddellijk aan mijn vrouw de informatie doorgegeven. Die kijkt me aan, gaat eens staan, schraapt haar keel en zegt zo droog mogelijk: “Maar ik heb nu niets nodig !”. En ze komt niet eens uit Nederland. Black Friday was ineens voorbij, geen gigantische kortingen, geen koopjes, niets, noppes, nada en ik hoefde er niets voor te doen.

Maar natuurlijk moet u zelf weten, wat u op Black Friday doet, het is uw recht. Ga ik ook niets over zeggen. Het is voor mij iets persoonlijk, iets van de overkant, hoeft voor mij niet zo. Maar tevens meer dan 5 personen bij elkaar is voor mij al een menigte en daar heb ik niet zoveel zin (meer) in. Geef mij maar mijn rust en een pc en zo kunt u nog wel meer van me horen.

Geniet, maar met mate, van Black Friday en tot de volgende keer !

Meer berichten