een onherkenbaar kind met een beer waarop een casus wordt beschreven
een onherkenbaar kind met een beer waarop een casus wordt beschreven (Foto: Operation Bobbi Beaqr)

Stichting Bobbi Bear Nederland verhuist naar Ermelo

Wij stellen onze Stichting Bobbi Bear Nederland aan Ermelo voor. Wij hebben als doel om activiteiten te organiseren ten bete van fundraising voor onze partner in Zuid Afrika: Operation Bobbi Bear. Dit is een mensenrechtenorganisatie die sexueel misbruikte kinderen in samenwerking met politie opspoort, redt uit hun onveilige situatie, en brengt naar het veilige reddingscentrum in Amanzimtoti, Zuid Afrika. Dat is bij Durban, aan de zuidkuist, in de provincie Kwazulu Natal. Eenmaal hier aangekomen krijgen de kinderen een beer in hun armen gedrukt, speciaal gemaakt om communicatie over wat hun is overkomen makkelijker te maken.

Wat u kunt zich voorstellen dat het voor een kind heel moeilijk is in geval van sexueel misbruik om duidelijk te maken wat hen nu precies is overkomen. En toch is dat belangrijk, want is het kind in aanraking gekomen met lichaamssappen, dan moet het binnen 72 uur medicatie binnen krijgen die het risico op besmetting met HIV Aids vermindert.

Op tijd informatie krijgen is dus van levensbelang. Samen met een speciaal daarvoor opgeleide Child Safety officier weet het kind, dankzij de beer, vaak binnen 20 minuten die informatie te geven die nodig is. Operation Bobib Bear gaat dan samen met het kind naar het ziekenhuis, waar de medicatie wordt toegediend.

Maar de rol van de Bobbi Bear gaat nog verder. Het is Operation Bobbi Bear gelukt om dezelfde beer, waarop inmiddels de aard van het sexueel misbruik is getekend of geschreven, in te zetten als gedeeltelijke verklaring van het kind in de rechtbank. De beer blijft ook in het bezit van Operation Bobbi Bear, zodat dit belangrijke deel van het strafdossier niet "zoek" raakt.

De beren worden vervaardigd van materiaal waarop makkelijk te tekenen en te schrijven is. Daarnaast dient de inkt jarenlang leesbaar te houden, want een strafzaak tegen de daders duurt soms wel 4 jaar. Op de beer wordt dan ook niet bezuinigid!

Operation Bobbi Bear verkeert in zwaar weer. Het werk neemt toe, maar het geld dat binnenkomt niet. Als NGO blijven zij overeind door actie van vrienden en donateur. Stichting Bobbi Bear Nederland is zo een vriend.

Zij wil u vragen om uw bijdrage te leveren aan onderstaand project. Dat kan GRATIS. Alles wat u doet is uw (E)book bestellen via Youbedo.com, de online bookstore voor het Goede Doel. U kunt daar uw (E)book kopen voor dezelfde prijs als anders. Maar een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel van uw keuze. Daar kunt u in het betaalproces voor kiezen. Kiest u voor Bobbi Bear NL als goed doel, dan levert u een bijdrage aan ons project: "Geef 100 sexueel misbruikte kinderen in Zuid Afrika een stem" Via onderstaande link komt in bij dit project terecht.

https://www.youbedo.com/action/charities/viewproject/758/bobbi-bear-nederland-geef-100-seksueel-misbruikte-kinderen-in-zuid-afrika-een-stem.html

U kunt ook meer lezen op onze website: foodforbobbibear.com. Daar vindt u ook de andere activiteiten die wij organiseren. En natuurlijk kunt u via deze site ook online doneren.

Volg ons alstublieft op Facebook @foodforbobbibear.com!

Afgelopen zomer stonden wij een aantal keren op de markt in Ermelo, met items uit onze Bobbi Bear Webshop, die u ook via onze website foodforbobbibear.com kunt bezoeken. Afgelopen herfstmarkt in Ermelo waren wij er ook. Wij nemen altijd de uit Zuid Afrika opgestuurde Bobbi Bear mee, zodat u met eigen ogen kunt zien waar de kinderen de beer zo hard voor nodig hebben.

Heeft u een leuk event waarvan u denkt dat Stichting Bobbi Bear Nederland welkom is? Stuur ons dan een mail naar foodforbobbibear@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden