Onlust en ontevredenheid

Wat vinden de psychiater en de dominee hiervan ? Wat doe je met die gevoelens van onlust en ontevredenheid? Is het niet het gemakkelijkst om de korte bocht te nemen? Om óf van je hart geen moordkuil te maken en alles via Facebook, Twitter of e-mail wereldkundig te maken – met het risico dat je daar zelf weer op wordt afgerekend? Óf om een conflict te vermijden, om een relatie te laten versloffen, om te gaan voor eigen gewin, een leugentje om bestwil? Dan voorkom je de moeite om het met je buurvrouw of je partner uit te moeten praten,……. We leggen het voor aan de psychiater….

Óf, op het pastorale vlak voor de dominee: Als je deze gevoelens kent, moet je dan maar naar een andere kerkelijke gemeente vertrekken, zodat je niet blijft zitten met je ergernis over gemeenteleden of over de predikant. We luisteren half, aan de buitenkant aanwezig, maar van binnen allang met ons hoofd bij eigen keuze of genot. Dat die dubbelheid ook nadelen geeft, je tenslotte uitput, tja dat is een gevolg op de lange termijn, dus wie dan leeft, wie dan zorgt?

Deze avond belichten psychiater Van Eijk en predikant Verbaan dit thema over onlust en ontevredenheid vanuit het oogpunt van de christelijke filosofie, de theologie en de psychologie. Er is natuurlijk ruimte voor eigen inbreng en discussie. Zegert van Eijk is als psychiater/hoofd zorg verbonden aan GGZ Centraal-Veldwijk. Peter Verbaan is predikant van de Oude Kerk te Ermelo.

Deze bijeenkomst, georganiseerd door de samenwerking tussen het Leerhuis Ermelo en de commissie Vorming en Toerusting vindt plaats in de Oude Kerk, De Hoeve, Kerkbrink 1, Ermelo, op dinsdag 16 oktober .We beginnen om 20:00 uur . We vragen van u een bijdrage van 4 euro p.p. dat is inclusief koffie of thee.

We zouden het op prijs stellen als u zich van tevoren opgeeft. Zie hiervoor de websites:

www.leerhuisermelo.nl of www.vormingentoerusting.com

Meer berichten