Deelnemers van Taekwon-Do School Martowirono
Deelnemers van Taekwon-Do School Martowirono (Foto: Eigen foto)

Taekwon-Do prestaties in Utrecht door Taekwon-Do School Martowirono

Op zondag 7 oktober 2018 hebben 11 leerlingen van Taekwon-Do School Martowirono deelgenomen aan de I.T.F. Battle, een jaarlijks terugkerend Taekwon-Do toernooi in Utrecht. Aan dit toernooi hebben ruim 250 Taekwon-Do beoefenaars deelgenomen.

Bij het onderdeel Tuls (het technische onderdeel, waarbij verschillende aaneengeschakelde verdedigings- en aanvalstechnieken met de hand en voet op een zo technisch mogelijke en krachtige wijze moeten worden uitgevoerd) heeft Twan Eghuizen de eerste plaats behaald. Anne Sibbing en Djen Jacobs hebben de tweede plaats behaald en Yestin Bijsterbosch behaalde het brons.

Op het onderdeel Hoogtesprong (waar bekeken wordt wie op een zo hoog mogelijke hoogte een plank met voldoende kracht kan raken) zijn maar liefst twee ereplaatsen behaald. Dani Westerink sprong in de junioren poule als hoogste en ging met het goud naar huis. Raúl Martowirono deed dat bij de jeugd.

Bij het Sparren, volgens het semi-contact-systeem, is het de bedoeling om binnen de gestelde tijd meer punten te behalen dan de tegenstander. Voor correct uitgevoerde aanvallen met de hand en met de voet zijn punten te verdienen. Vera Kroes, Yestin Bijsterbosch, Anne Sibbing en Djen Jacobs hebben in hun poules het zilver weten te behalen. Indy Westerink heeft een zeer verdiende derde plaats behaald. Bij het Team-Sparren (waarbij een team uit een jeugdlid, een junior en een senior bestaat) heeft het team van Taekwon-Do School Martowirono de derde plaats behaald.

Het meedoen aan (landelijke) wedstrijden is binnen Taekwon-Do niet verplicht, maar het werkt wel mee aan de ontwikkeling van de beoefenaar. De confrontatie met tegenstanders waar je niet wekelijks op de eigen school mee traint, het proeven van de wedstrijdsfeer en het onder (gezonde) spanning toepassen van de aangeleerde technieken, zijn namelijk van groot belang voor de verruiming van de Taekwon-Do beoefenaar. Maar, ook doorzettingsvermogen, zelfdiscipline en sportiviteit zijn zaken die nauw verbonden zijn met het wedstrijdsparren en derhalve getraind of ervaren dienen te worden.

Taekwon-Do School Martowirono verzorgt lessen in Nunspeet, Elburg, Epe, Doornspijk, Ermelo en Harderwijk. Wilt u eens kijken hoe een training verloopt, of wilt u zelf eens meedoen? Kom langs! Op de website van de sportschool (www.tkdweb.nl) vindt u alle trainingslocaties en lestijden.

Meer berichten