Schermers Fencing Ermelo succesvol in teamverband

In het Belgische Brugge wisten de twee equipes van schermvereniging Fencing Ermelo beslag te leggen op het zilver in de A- en B-poule.

In de voorrondes gingen beide teams voortvarend van start. Beiden wonnen twee van hun drie partijen. Hierna werd in de eerste eliminatieronde het tweede team met Malika Kerskes, Tristan Dekker en Arnout Post na een spannende slotfase verrassend teruggewezen naar de B-poule. Het eerste team met Maxim Zewe, Matthijs de Vries en gastschermer David van Nunen won overtuigend en plaatste zich voor de achtste finales.

Na enkele rondes overleefd te hebben vonden beide teams zichzelf terug in de finales. De Ermeloërs in de A-finale waren erg gewaagd aan hun Belgische tegenstanders. Ondanks enkele tegenslagen wist Fencing Ermelo zich keer op keer terug te knokken. Het bleek uiteindelijk niet genoeg. Met 45-42 won het team van Maison d’Escrime het goud en ging het zilver naar Ermelo.

In de finale van de B-poule was het niet minder spannend. Gedurende de partij werd een kleine achterstand steeds iets groter totdat Kerskes in de slotfase de achterstand wegpoetste. Helaas wist ze niet het winnende punt te maken en moest team twee genoegen nemen met zilver.

Meer berichten