drukbezochte werkmarkt
drukbezochte werkmarkt (Foto: eigen foto)

Werkmarkt wederom druk bezocht

Met meer dan 400 bezoekers was de Werkmarkt in het Participatiehuis in Harderwijk van donderdag 4 oktober wederom een groot succes. De Werkmarkt wordt georganiseerd door FactorWerk Noord Veluwe, een samenwerking tussen gemeenten, UWV en Inclusief Groep en is bedoeld om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen.

Scholieren en statushouders
De werkzoekenden konden terecht bij 35 werkgevers en uitzendbureaus die ruimschoots de tijd namen om vacatures door te spreken en de bezoekers te leren kennen. De werkgevers waren vooral op zoek naar medewerkers in de zorg, bouw, transport, groen, horeca, administratie, schoonmaak en productie. Opvallend was het aantal scholieren en statushouders dat met hun leerkrachten en consulenten een kijkje kwam nemen.

Werkzoekenden konden naast het kennismaken met werkgevers ook hun cv laten checken door een cv dokter en een professionele profielfoto laten maken. De catering en het parkeren werden verzorgd door medewerkers en kandidaten van het Participatiehuis.

Aan het werk
De werkgevers waren aan het eind van de middag erg positief over de opkomst, algehele verzorging, het aanbod van de werkzoekenden en de sfeer. Zeker 3 mensen konden de volgende dag gelijk aan het werk als chauffeur en er klinken nog meer positieve signalen.

Meer berichten