Start van de 700mtr jongens groep 6 met Ermeloër Timo Goedhart van de Beatrix (6e van rechts)
Start van de 700mtr jongens groep 6 met Ermeloër Timo Goedhart van de Beatrix (6e van rechts) (Foto: Luuk de Jong)

Zonovergoten strijd om de snelste basisschool uit Ermelo en Harderwijk tijdens scholierenbaanloop

Afgelopen woensdag 26 september vond de scholierenbaanloop plaats. Op de atletiekbaan van AV Athlos streden zo’n 150 leerlingen van verschillende basisscholen uit Harderwijk en Ermelo om wie de snelste leerling was. Voor alle deelnemers was er na de finish een blijvend aandenken. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep was er daarnaast een huldiging op het podium en een prijs.

Tygo Ruitenberg uit groep 5 van de Bernhardschool kwam met vijf klasgenootjes aan de start om te strijden tegen andere 'groep-vijfers' uit Harderwijk. Hij won de tweede prijs. Merel Geursen was de snelste Ermelose namens De Klokbeker en werd eerste bij de meiden groep 4. Ook leerlingen van de Beatrix, Margriet, Irene en RKPWA streden mee in de scholierenbaanloop.

Na de geleverde prestatie was er voor iedereen een verfrissend ijsje. En dat paste prima bij het zonovergoten nazomerweer. Daarna waren er atletiekclinics op het middenterrein zoals verspringen en bal- en Vortexwerpen. En wie nog energie overhad kon zich uitleven op een hindernisbaan springkussen.

MBO-studenten van de opleiding Sport & Bewegen van Landstede hebben de basisschoolleerlingen begeleid tijdens hun hardloopwedstrijd. Dat was fijn voor met name die lopers die moeite hadden hun energie goed te verdelen over de loopafstand van 300 en 700 meter. Zij kregen daardoor extra aanmoediging en begeleiding.

De scholierenbaanloop werd afgesloten met de scholenloop: een estafetteloop van 4x200mtr met een team van drie leerlingen en één juf/meester (of een andere volwassene), waarbij echte estafettestokjes moesten worden doorgegeven. De grote scholenloopbeker werd gewonnen door het team van de Wegwijzer uit Harderwijk; de jongens en meiden van het Startblok werden tweede en derde.

Meer berichten