flesjes
flesjes (Foto: NMP Ermelo)

Steun de Plastic Soup Surfer

Vrijdag 21 september j.l. hebben 391 leerlingen van Ermelose scholen meegedaan aan de Actie Ermelo Schoon en zwerfafval opgeruimd.

Vorige week was het jaarlijkse “World clean up day” het in 2008 in Letland ontstane initiatief om zwerfafval op te ruimen. Tientallen gemeenten in Nederland en dus ook in Ermelo, georganiseerd door de werkgroep Ermelo schoon onderdeel van Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo, hebben zich aangesloten bij dit initiatief.

Ondanks het echte herfstweer trokken de stoere kinderen erop uit gewapend met grijper en vuilniszak om op het schoolplein, in de straten en plantsoenen alles wat daar niet thuishoort op te ruimen.

De scholen: Arendshorst, Augustinus, Groevenbeek, Irene, Speulderbrink en Willem Alexander, hadden er allen een project van gemaakt, de leerlingen waren al op de hoogte van het nut van deze actie. Niet alleen de rommel is weg maar je redt ook dierenlevens.

Parallel hieraan loopt ook de door Ermelo Schoon georganiseerde actie :

‘Steun de Plastic Soup Surfer’ en steun hem met (verdubbeld) statiegeld!’

Het thema dit jaar is om de strijd te steunen van Merijn Tinga, de ‘Plastic Soup Surfer’ tegen plastic afval in de zee. Hij wil plastic afval verminderen door voor meer flesjes en blikjes statiegeld te laten betalen. Ook de gemeente Ermelo heeft zich achter de motie in de Tweede Kamer geschaard.

Doe mee met statiegeldbonnen sparen voor de Plastic Soup Surfer!

Als de kinderen (en hun ouders) samen flessen wegbrengen voor statiegeld, de bonnen bewaren en inleveren bij de hieronder genoemde scholen. Ermelo Schoon voert actie voor verdubbeling van de opbrengst. Wij zoeken hiervoor sponsors bij winkels en bedrijven in Ermelo, maar ook ouders en grootouders zijn van harte welkom. Sponsor een kind of een paar kinderen, en verdubbel wat zij aan statiegeldbonnen ophalen. Zo kunnen wij samen de Plastic Soup Surfer verder helpen in zijn strijd!

De Supermarkten: AH, Boni, Coop, Lidl en Plus west en dorp ondersteunen deze actie.

Tijdschema hiervoor is:

1. Statiegeldbonnen kunnen verzameld worden tot woensdag 10 oktober en ingeleverd bij de scholen Arendshorst Zwaluwstraat 1 of Groevenbeek Paul Krugerweg 50.

2. Woensdag 10 oktober verzamelt Ermelo Schoon de bonnen. Om ca.16.00 uur zal het bedrag bekend worden gemaakt op de Duurzaamheidsmarkt in de aula van C.C. Groevenbeek

Voor meer informatie zie www.nmpermelo.nl

Meer berichten