Ondertekening van de licentieovereenkomst door dhr. G.J.J. Karsten, dhr. G.J. Cornet en dhr. I.A. Kole. (foto: CBB)
Ondertekening van de licentieovereenkomst door dhr. G.J.J. Karsten, dhr. G.J. Cornet en dhr. I.A. Kole. (foto: CBB) (Foto: )

CBB Ermelo werkt aan HSV-grootletterbijbel

In samenwerking met stichting Herziening Statenvertaling en uitgever & drukker Royal Jongbloed zal de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, komende maanden werken aan een grootletteruitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling.

Ermelo - De Bijbel in de Herziene Statenvertaling is door de CBB eerder al naar braille en gesproken vorm omgezet. Deze grootletterbijbel komt dit najaar beschikbaar in zowel een gedrukte en ingebonden uitgave als een digitale ePub-uitgave. Hierdoor kunnen mensen die de letters van een reguliere Bijbel te klein vinden maar nog niet toe zijn aan een gesproken versie toch de Bijbel blijven lezen. De gedrukte versie zal een mooi uitgevoerde Bijbel worden met leeslinten en zal uit 10 handzame, ingebonden delen bestaan. Met de e-Pub kan de tekst van de Bijbel in Herziene Statenvertaling vergroot worden op bijvoorbeeld een tablet of naar 'digitaal' braille worden omgezet met behulp van een brailleleesregel. De grootletteruitgave zal voor slechts €89 aan te schaffen zijn. Bij de CBB kan men via het telefoonnummer 0341-56 54 99 of het e-mailadres info@cbb.nl de grootletteruitgave al reserveren, beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking.

Meer berichten
Shopbox