Albert de Bruin geeft aan: "Tezamen met de supporters zijn we helaas een ervaring rijker en een illusie armer."
Albert de Bruin geeft aan: "Tezamen met de supporters zijn we helaas een ervaring rijker en een illusie armer." (Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer)

'Veel mensen met een kater naar huis'

De redactie van het Puttens Weekblad ontving een brief van een teleurgestelde voetbalfan over de wedstrijd Ajax-FC Nordsjaelland die zaterdag bij SDC werd gespeeld. Het bleek dat Ajax niet het eerste elftal had gestuurd maar een B-team.

PUTTEN - "SDC Putten heeft in de maanden mei en juni de wedstrijd van AJAX tegen een Deens elftal gepromoot om zoveel mogelijk kaarten te kunnen verkopen en een zo groot mogelijke recette te verkrijgen. Veel inwoners van Putten en omstreken waren hier gevoelig voor en waren met hoge verwachtingen afgelopen zaterdagmiddag naar de Puttereng gekomen om Ajax 1 met de bekende spelers te zien voetballen tegen een Deens elftal. Op het sportpark waren wel tweeduizend mensen gekomen om Ajax te zien voetballen. Maar het werd een desillusie voor de vele aanwezigen. Ajax voetbalde niet, maar een mix van jeugdspelers liet zich op het veld zien. Niet een speler van het 1e elftal was aanwezig. Het Deense elftal heeft dit jeugdteam van Ajax dan ook verslagen met 3-1, een zeer terechte uitslag. De prijs die wij voor de wedstrijd mochten betalen was 20 euro per persoon en deze prijs was het zeker niet waard. Mocht SDC in de toekomst nog weer van plan zijn om wedstrijden te promoten om inkomsten te genereren, laten ze dan wel de juiste informatie geven. Nu zijn er veel mensen met een kater naar huis gegaan, omdat ze een surrogaat Ajax hebben zien voetballen. Na afloop van de wedstrijd hoorde ik dat het Ajax 1 afgelopen zaterdagavond in Hattem moest spelen.

Albert de Bruin, voorzitter van SDC, reageert op de brief: "Ook voor onze vrijwilligersorganisatie was het zeer teleurstellend en verrassend. Tot circa 1 uur voor de wedstrijd wisten wij ook niet beter dan dat Ajax met alle spelers zou komen. Zij zouden allemaal hier spelen, de ene speler wat langer dan de andere. Maar wij hadden wel besproken dat alle spelers hier zouden spelen. De groep die 60 minuten hier zou spelen, zou 30 minuten in Hattem in actie komen en andersom. Wij zijn de afgelopen acht weken bezig geweest om deze wedstrijd te organiseren, we hebben kosten gemaakt om dit mogelijk te maken en meer dan 120 vrijwilligers hebben hieraan meegewerkt. In een uitgebreid vooroverleg, medio mei, waarin ook het relevante management van Ajax aanwezig was, zijn alle zaken tot in detail doorgesproken, zo ook bijvoorbeeld twee kleedkamers voor Ajax en bijvoorbeeld twee busplaatsen. Maar ook zaken als veiligheid en een gereedstaande ambulance langs het veld. Tot twee dagen voor de wedstrijd is er nog overleg geweest over de catering voor de beide Ajax kleedkamers. In niets bleek uit de communicatie de afgelopen weken dat hier een B team zou komen. We hebben inmiddels (maandag 9 juli) met Ajax overleg gevoerd en zij snappen de teleurstelling van de supporters en ons als SDC Putten. Er is door de staf van Ajax pas op het allerlaatst besloten om af te zien van een mix, zoals hierboven beschreven, maar om de groep te splitsen; 1 naar Putten en 1 naar Hattem."

Meer berichten