Kinderen kunnen hun eigen Romeinse wereld bouwen in Minecraft.
Kinderen kunnen hun eigen Romeinse wereld bouwen in Minecraft. (Foto: Erfgoedfestival.nl)

Kom bouwen in Minecraft met archeologen!

Het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland organiseert een serie RoMeincraft-events. Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Speel Minecraft onder leiding van gameprofessionals en archeologen op een unieke plek! Op 14 juli is er weer een event, dit keer in Ermelo. Kijk voor alle actuele informatie op erfgoedfestival.nl/romeincraft.

Bouwen in de Romeinse tijd
Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld en kun je de echte vondsten in het museum bekijken! Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Kinderen bouwen samen vliegensvlug de mooiste wachttorens en tempels. Zo bleek tijdens de eerdere events afgelopen maand: “Ik hou van Minecraft en ik hou van geschiedenis!”

Beleef wat je gebouwd hebt in VR
Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes in Virtual Reality te ervaren! “Wow dit is echt vet, ik vlieg!” Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Wil je zeker zijn van een plekje, neem dan je eigen laptop mee waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

14 juli Museum het Pakhuis in Ermelo | 11.00 - 16.00

RoMeincraft is een onderdeel van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland. In samenwerking met Romeinennetwerk en Stichting Value.

Meer berichten