Eerste deelnemers geslaagd voor certificaat Crisiskaartconsulent regio Veluwe & Veluwevallei

Op vrijdag 8 juni hebben de eerste 9 crisiskaartconsulenten van Stichting Herstelproces hun certificaat ontvangen. Zij gaan vanuit het project Crisiskaart Veluwe & Veluwevallei de inwoners van de regio ondersteunen bij het maken van hun crisiskaart.

Wat is een crisiskaart?

Een crisiskaart is een verkorte weergave van het crisisplan van de kaarthouder, op bankpasformaat dus makkelijk bij je te houden. Op deze crisiskaart staat informatie die van belang is voor de kaarthouder op het moment dat deze in crisis is of dreigt te komen.

Het opstellen van een crisiskaart is een proces waarin de kaarthouder ondersteunt wordt door een opgeleide crisiskaartconsulent. De consulenten zijn mensen die vanuit hun eigen ervaring anderen willen ondersteunen in hun proces.

De kaarthouder houdt door het hebben van een crisiskaart altijd zijn eigen regie, want dat is op de kaart vastgelegd op een moment dat er geen crisis is. De kaart is dan ook een handig hulpmiddel voor mensen die te maken krijgen met kaarthouders die even de weg kwijt zijn (hulpverleners, naasten, omstanders etc). Door de crisiskaart krijgt de omgeving handige handvatten om met de situatie om te gaan, zonder dat de situatie escaleert en uit de hand loopt.

Voor meer informatie of het aanvragen van de crisiskaart kun je terecht op www.herstelproces.nl of via het mailadres crisiskaartveluwe@herstelproces.nl.

Het project is een samenwerking tussen de diverse instellingen, organisaties en gemeenten in de regio Veluwe & Veluwevallei en is ontstaan op initiatief van GGz Centraal (regio Veluwe & Veluwevallei) en de Stichting Herstelproces. Het project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

Meer berichten