Regionale Veteranendag Ermelo, Raadhuisplein
Regionale Veteranendag Ermelo, Raadhuisplein (Foto: J.Heuts)

Regionale Veteranendag Noord west Veluwe

Op zaterdag 7 juli 2018 werd in het centrum van Ermelo de 13e Regionale Veteranendag gehouden.

Theaterzaal De Dialoog, het Raadhuisplein, een deel van de Stationsstraat en het Pauwenplein waren voor deze veteranendag omgetoverd naar een waar erepodium waar de regionale veteranen uit de gemeentes Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Putten en Zeewolde centraal stonden.

De dag werd geopend door de vice voorzitter van de stichting Regionale Veteranendag NW Veluwe, Dhr. Albert Lok, waarna de burgemeester van Ermelo ( Dhr. A. Baars) het woord nam en onder andere de veteranen bedankte voor hun inzet, waar ook ter wereld.

Aansluitend werd een minuut stilte gehouden om de gevallen collega’s te herdenken.

Een ruim 1 uur durend veteranenconcert op het Raadhuisplein werd verzorgd door het muziekkorps Fanfare Korps Nationale Reserve uit Amersfoort.

Voor een groot en breed publiek traden zij op en werden met luid applaus bedankt.

In het centrum van Ermelo was breed uitgepakt met diverse militaire voertuigen van Keep Them Rolling en Stichting UN Viertonner, een hindernisbaan door de Koninklijke Militaire School, rondritten in militaire voertuigen, springkussen en stands en kraampjes. ( o.a. bemand door Living History Association “ Screaming Ducks” , het Defensie Uniformen Privé Museum, het Veteraneninstituut, Veteranenshop, het Veteranen Search Team, Oskam Antiquariaat, Royal Dumpstore , VVV Ermelo, Veteraneninloophuis Heelsum, de wervingstruck van Defensie, sportvereniging Krav Maga, etc.)

Ook werden er bij diverse kraampjes militair speelgoed verkocht.

Mede dankzij het mooie weer was de dag een succes, en trok veel bezoekers die ook de interactie aangingen met de veteranen.

Er waren 2 water distributiepunten ingericht, waar zowel de veteranen als de bezoekers van de Regionale Veteranendag gratis flesjes water konden pakken.

Naast de burgemeesters van Ermelo,( Dhr A.A.J. Baars) Nijkerk ( Dhr. G.D. Renkema) en Harderwijk ( Dhr. H.J. van Schaik) waren ook onder andere de commandant Veteraneninstituut ( Kolonel L. de Vos) en namens de Inspecteur Generaal Krijgsmacht (Luitenant-Kolonel T. van Mastrigt) aanwezig en spraken hun waardering uit richting de veteranen.

Uiteraard ontbrak een gezamelijke maaltijd in de vorm van "blauwe hap" niet, en werd de dag tevreden afgesloten met een aandenken voor de aanwezige veteranen in de vorm van een vaan.

Meer foto's zijn te zien op onze website, Facebook en Twitter pagina.

Meer berichten