Op de bijgevoegde foto staan de examen kandidaten.
Op de bijgevoegde foto staan de examen kandidaten. (Foto: Eigen foto)

Taekwon-Do examen in Ermelo

Gedurende de afgelopen dagen hebben in totaal 89 leden van Taekwon-Do School Martowirono het trainingsjaar afgesloten met een examen. Op woensdag 4 juli 2018 hebben 6 leerlingen van Taekwon-Do School Martowirono in sportcentrum Calluna hun kunnen gedemonstreerd en zijn allen geslaagd voor hun volgende graduatie.

In sportcentrum Calluna worden vanaf augustus 2016 Taekwon-Do lessen verzorgd voor de jeugd vanaf 5 jaar (op woensdag van 16:00 tot 17:00 uur). Taekwon-Do, een zelfverdedigingskunst waarbij niet alleen je verdedigingscapaciteiten worden ontwikkeld, maar ook je motoriek en de algehele conditie. Taekwon-Do is een sport die zowel door jong als oud beoefend kan worden. Door regelmatig beoefenen van Taekwon-Do worden niet alleen je verdedigingscapaciteiten ontwikkeld, maar verbeter je ook je motoriek en de algehele lichamelijke conditie. Ook concentratie en reactievermogen worden bevorderd. Spelenderwijs en op een verantwoorde manier worden de kinderen de grondbeginselen van het Taekwon-Do aangeleerd. Bewegen, samenwerken en verantwoordelijk zijn voor elkaar, zijn elementen die typerend zijn voor deze lessen. Taekwon-Do is een karaktervormende sport, waarbij doorzettingsvermogen en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Kinderen leren elkaar respecteren en op een sociale manier met elkaar om te gaan.

Voor een aantal leden was het inmiddels hun tweede examen, voor een aantal anderen (die gedurende het afgelopen jaar zijn ingestroomd) was het hun eerste keer. Na maanden goed te hebben getraind was het voor de leerlingen uit Ermelo tijd om te laten zien wat ze hebben geleerd. In het bijzijn van ouders, familie en vriendjes hebben zij diverse basisoefeningen gedemonstreerd, diverse Tuls (stijlfiguren; een aaneenschakeling van verdedigings- en aanvalstechnieken die tegen denkbeeldige tegenstanders worden uitgevoerd) en het sparren. Ook hebben de leerlingen hun kunnen gedemonstreerd tegen targets. Ondanks de spanning vond de examinator Sabum Raymond Eikema (V Dan) dat de leerlingen een goed examen hebben afgelegd en dat zij vanaf vandaag de gele slip op hun band mogen dragen, dan wel dat zij hun witte band om mogen ruilen voor een gele band. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Wilt u kennis maken met Taekwon-Do? Om te kijken, of voor een gratis proefles bent u altijd van harte welkom tijdens een van de reguliere trainingsdagen van Taekwon-do School Martowirono. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website (www.tkdweb.nl), of bel 06-55834281.

Meer berichten