vlnr tweede Jonny, kampioen Mark, derde Joost
vlnr tweede Jonny, kampioen Mark, derde Joost

Mark Mazenier seizoenskampioen darts EDC

Met een verrassend einde sluit de Ermelose Dart Club het dartsseizoen. Hoewel Jonny Teunissen vanaf september de koploper van de club was, presteerde Mark Mazenier twee avonden voor het einde van het seizoen hem in te halen en is daarmee clubkampioen van het seizoen 2017-2018.

De dartclub speelt elke maandagavond in pool- en dartscafé Texsaloon. Het seizoen begon in september en vanaf de vierde competitie-avond stond Jonny ruim bovenaan. Het leek er dan ook op dat hij dit jaar kampioen zou worden.

Door andere bezigheden heeft Mark in het najaar een aantal avonden gemist en de verwachting was dat hij de achterstand niet meer in zou halen. Hoewel Marks gemiddelde vanaf het begin wel hoger is, heeft Jonny vorig seizoen met de maximale finish van 170 punten laten zien dat hij een gedegen tegenstander is. Maar in dit seizoen werd deze finish niet gehaald en met een avondgemiddelde van 16,6 punten laat Mark zien dat hij weer kampioen is!

De resultaten laten zien dat de heren Mark en Jonny de enige kandidaten voor seizoenskampioen waren. Zij hebben de scorelijst duidelijk overheerst. Mark Mazenier is eerste met 482 punten en Jonny Teunissen is tweede met 467 punten. Derde is Joost Buzing met 333 punten. Dat hij derde zou worden was geen verrassing: Joost stond al enige weken bijna 50 punten voor op de nummer vier.

De hoogste finish is dit jaar voor Mees van Meerveld met een finish van 154. Hij gooide begin februari deze finish en hoewel de darters in totaal 175 hoge finishen haalden, is zijn score niet meer ingehaald.

EDC kijkt op een geslaagd seizoen terug. "Het is natuurlijk geen wereldkampioenschap darten, we darten met bondsspelers en amateurs in het lokale dartscafé in Ermelo. Maar er wordt wel fanatiek gedart. En vergeet niet dat het een avondje uit is waar de gezelligheid voorop staat. Behalve dan als je in de top 10 staat, dan gaat het echt wel om de punten", aldus een van de spelers.

De dartclub begint in september weer met een nieuwe ranking. Daar zijn nieuwe darters van harte welkom, dit geldt voor bondsspelers maar vooral ook voor beginnende darters. Voor meer informatie kan men mailen naar dartclub@chello.nl

Meer berichten