Foto: Natalie Overkamp

Ga de strijd aan tijdens de marskampchallenge!

Op woensdag 20 juni organiseert museum Het Pakhuis een Romeinse middag vol uitdagingen: de marskampchallenge. Teams van klasgenoten, vriendjes of buurkinderen kunnen een competitie aangaan waarin Romeinse sport, spel en inzicht centraal staan. Ben jij in de leeftijd van 8-12 jaar? Stel een team van 6 personen samen en meld je aan!

Strijden op z’n Romeins
In onze maatschappij zijn sport en bewegen steeds belangrijker. Tweeduizend jaar geleden was dat ook al zo. Romeinse steden organiseerden verschillende sportwedstrijden tijdens speciale Romeinse Spelen. Topatleten verdienden enorme bedragen met hun overwinningen en konden uitgroeien tot megasterren.
Tijdens de marskampchallenge werken we in teams, dat is heel anders dan in de Romeinse tijd. Net als bij de Grieken sportten Romeinen in hun eentje. Ze deden aan discus-, of speerwerpen, hardlopen en verspringen. Teamspellen kwamen wel voor, maar werden vooral op straat gespeeld.

Romeins marskamp
Op de Ermelosche Heide ligt een Romeins marskamp. De soldaten uit het legioen liepen gemiddeld 25 kilometer met 25 kilo aan bepakking op hun rug voordat ze hun kampement opsloegen. Je kan je voorstellen dat ze beresterk moesten zijn! Maar ze moesten ook strategisch inzicht hebben.
Tijdens de marskampchallenge kan je Romeins Risk spelen: wie verovert het meeste land en weet het grote Romeinse Rijk voor zich te winnen?

Wie, wat, waar?
De marskampchallenge wordt gespeeld in en om museum Het Pakhuis. De start is om 13.30 in het museum. Kosten bedragen €2,50 per persoon, inclusief museumentree, limonade en een soldatendiploma. Aanmelden met je team, verzekert je van een plek! Dit kan via info@hetpakhuisermelo.nl of door te bellen met 0341-760 777

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Heel Ermelo Beweegt

Meer berichten