Foto: E. Geitenbeek

Molen Creatief

Op zaterdag 19 mei is het Creatieve Dag bij Molen De Koe. Met schilderen, knutselen, zingen, dichten, verhalen luisteren en bakken is er voor iedereen wel iets creatiefs te doen en te beleven!

De molen draait 10 jaar en in dit jubileumjaar zijn er volop activiteiten. Tussen de Nationale Molendag op 12 mei en de Molentourtocht op 26 mei is het ook deze dag feest.

Creatief voor iedereen

Met behulp van kunstenaars van STEK worden er creatieve workshops gegeven. In de tent op het Molenaarsplein kunt u meedoen en de molen weergeven naar uw eigen idee.Ook voor de kinderen zijn er leuke workshops, ze kunnen lekker knutselen en schilderen.

En de jeugd van Ermelo is opgeroepen om mee te doen met de verhalen- kleurplaten- en filmpjeswedstrijd voor de jubilerende molen. Er zijn mooie prijzen te winnen! De verhalen en filmpjes zijn al ingeleverd, kleurplaten kunnen op de dag zelf nog tot 13.00 uur ingeleverd worden. Vanaf 16.00 uur zijn de prijsuitreikingen.

Heel Ermelo Bakt

Bakliefhebbers kunnen zich nog tot en met zaterdag 12 mei opgeven om de lekkerste cake van Ermelo te bakken. De cakes worden op 19 mei tussen 10.30 en 11.00 uur ingeleverd en een jury gaat de cakes beoordelen. De prijsuitreiking is om 11.45 uur. De beste mix wordt als jubileumcake in het assortiment van de Molenwinkel opgenomen!

Speciaal gedicht Dorpsdichter

Fiet van Beek, de Ermelose dorpsdichter, heeft een speciaal gedicht voor de jubilerende molen gemaakt. Zij zal dit voordragen rond 12.30 uur.

Koren op de molen

Op deze creatieve dag laten 3 muziekgezelschappen zich horen! Van 11.00 – 11.45 uur is er een optreden van musical- en popkoor Ermelodie, van 13.00 – 13.45 uur treedt vocalgroup 5 HOOG op en van 14.00 – 14.30 uur en 15.00 – 15.30 uur geeft Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden acte de presence.

Verhaal, puzzel en aanbiedingen in de molen

Speciaal voor de kinderen is er in de molen een prachtig verhaal te horen. Kom luisteren en beleven om 12.00, 13.45 en 15.30 uur. Of leer de molen samen kennen met een puzzeltocht! U puzzelt met behulp van foto’s de verschillende onderdelen van de molen bij elkaar. En natuurlijk is de Molenwinkel open. In dit jubileumjaar zijn er aantrekkelijke aanbiedingen!

Expositie in Het Pakhuis

In het museum is een expositie te zien die een beeld geeft van de molen door de tijden heen. Met foto’s , tekst en enkele voorwerpen gaat de molen meer voor u leven en ziet u hoe belangrijk dit icoon voor Ermelo is. Ook wordt een doorlopende film vertoond. U betaalt de gewone toegangsprijs voor het museum om de expositie te kunnen bekijken. Meer informatie: www.hetpakhuisermelo.nl.

Houd de wind in onze wieken!

Het jubileum van Molen De Koe wordt het hele jaar gevierd. Onder het motto ‘Houd de wind in onze wieken’ zijn er diverse activiteiten. Meer informatie via www.molendekoe.nl, Twitter en Facebook.

Meer berichten