VluchtelingenWerk zoek vrijwilligers

VluchtelingenWerk Ermelo zoekt maatschappelijk begeleiders en een spreekuurmedewerker voor het begeleiden van vluchtelingen in de eerste periode van hun verblijf in Ermelo.

Een maatschappelijk begeleider helpt in de eerste periode na aankomst in de gemeente bij het regelen van praktische zaken en maakt een alleenstaande of gezin wegwijs in de nieuwe woonomgeving. Het gaat dan o.a. om zaken in de woning, het zoeken van een huisarts en basisschool en het leren kennen van de buurt. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. Voor dit werk vragen we een beschikbaarheid van 2 dagdelen per week.

Een spreekuurmedewerker helpt 1 dagdeel per week vragen te beantwoorden tijdens het spreekuur dat op het kantoor van VluchtelingenWerk wordt gehouden. Tijdens het spreekuur worden vragen gesteld over brieven, formulieren, financiën en zorgverzekering. Ook wordt contact opgenomen met instanties als cliënten dat nog niet zelf kunnen.

VluchtelingenWerk biedt professionele begeleiding, een betrokken vrijwilligersteam, een inwerkprogramma , cursussen en boeiend en zinvol werk.

Lijkt het werken met mensen uit andere culturen u interessant of wilt u meer informatie over het werk van VluchtelingenWerk, dan kunt u contact opnemen met Ina Olthoff, iolthoff@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten