Logo ermelosweekblad.nl

Jarige molen De Koe ..... jeugdactiviteiten

Molen De Koe draait 10 jaar en wil graag dat de Ermelose jeugd dit feest meeviert. Daarom is er voor kinderen op de basisschool een kleurwedstrijd voor leerlingen tot en met groep 5 en een verhalenwedstrijd voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. Ook is er een speciaal lespakket en een spreekbeurttas over de molen. Voor de jongeren op de middelbare scholen is er een filmwedstrijd.

Er zijn mooie prijzen te winnen. De prijsuitreikingen zullen plaatsvinden tijdens de Creatieve dag op zaterdag 19 mei waar voor jong en oud ook allerlei leuke workshops te volgen zijn. De prijsuitreiking is om 16.00 uur. Alle informatie is te vinden op de www.Molendekoe.nl en af te halen in de Molenwinkel.

Kleurwedstrijd

Wie kleurt de mooiste molen? Kinderen tot en met groep 5 kunnen hun kleurplaat op de Creatieve Dag tussen 10.00 en 13.00 uur inleveren. De jury bestaat uit Annelies de Boer, jarenlang leerkracht in Ermelo en Petra Jansen, vrijwilliger bij de molen.

Verhalenwedstrijd

Het wedstrijd verhaal heeft een vast begin: er is een storm en er breekt een wiek van de molen af. Twee kinderen gaan op onderzoek uit. Hoe gaat dit verder? De beginzinnen zijn te vinden op de website van de molen. Inleveren van het verhaal kan tot 7 mei via email

dekoeverhalenwedstrijd@hotmail.com. De jury bestaat uit Jan Hoogenberg (directeurbibliotheek NoordWest Veluwe), Natalie Overkamp (ErmeloNu.nl) en boekhandel Riemeren Walinga. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Boekhandel Riemer en Walinga. En de winnaar mag ook een dag aan de slag als assistent-molenaar!

Lesbrief en spreekbeurttas

Om iedereen enthousiast te maken en wat meer te laten leren over Molen De Koe is er voor de basisscholen een speciale lesbrief gemaakt. Daarnaast is er vanaf 7 april een spreekbeurttas te leen. Hierin zitten leuke boekjes, materiaal wat in de molen wordt gebruikt en nog veel meer.

Filmwedstrijd

Voor middelbare scholieren is er een filmwedstrijd. De opdracht is om een film van maximaal 5 minuten te maken over ‘Molen De Koe viert feest’. Op de website van de molen staan ook 10 tips voor een goede film. Insturen kan tot 1 mei via Wetransfer naar filmwedstrijdmolendekoe@gmail.com. De jury bestaat uit Arthur Kohlman (Arko-Video) en Bert van der Ley (focusopfilmen). Prijzen worden onder andere beschikbaar gesteld door het Dolfinarium, Beeld en Geluid en Focusopfilmen.

‘Houd de wind in onze wieken’

Het jubileum van Molen De Koe wordt het hele jaar gevierd. Onder het motto ‘Houd dewind in onze wieken’ zijn er diverse acties.

Meer informatie over alle activiteiten via www.molendekoe.nl, Twitter of Facebook.

Meer berichten

Shopbox