Logo ermelosweekblad.nl


Foto: Alexandergroep

Alexandergroep weer winnaar!

Vrijdagavond 6 april trad een ploeg van zeven scouts van de Alexandergroep uit Ermelo aan op de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) in Zeewolde. Zij namen het op tegen dertien andere ploegen uit de regio Noord-Veluwe Flevoland.

Alle aanwezige ploegen werden het hele weekend doorlopend beoordeeld op hun scoutingvaardigheden (zoals een hike goed lopen, knopen leggen) en op hun prestaties tijdens allerlei spellen. De afgelopen jaren hebben de scouts van de Alexandergroep steeds zeer goed gepresteerd op de RSW, waarbij ze vorig jaar zelfs eerste werden. En wat bleek op zondagmiddag 8 april? De scouts van de Alexandergroep mochten het wisselschild, dat ze als winnaars van 2017 vrijdag hadden ingeleverd, weer meenemen naar Ermelo!

Ermelo heeft het heel goed gedaan op de RSW: niet alleen heeft de Alexandergroep de RSW 2018 gewonnen, maar ook de tweede plaats is gegaan naar een ploeg uit Ermelo, namelijk van Irmin Taweb. Beide groepen uit Ermelo zullen, samen met de nummer drie (de Meridiaan uit Almere), in het pinksterweekend onze regio vertegenwoordigen op de Landelijkse Scoutingwedstrijden.

Meer berichten

Shopbox