Esther Heutink-Wenderich de kartrekker van Fietsroutenetwerk Veluwe. (foto: Jan de Roo Fotografie)
Esther Heutink-Wenderich de kartrekker van Fietsroutenetwerk Veluwe. (foto: Jan de Roo Fotografie)

Esther Heutink-Wenderich wil graag door als wethouder

Esther Heutink-Wenderich knoopt er nog graag een termijn als wethouder aan vast, net als 'haar' partij CDA Ermelo trouwens.

Want de rol van aanjager en verbinder is haar op het lijf geschreven vinden ze. De kiezer bepaalt echter op 21 maart met de gemeenteraadsverkiezingen, alsook de coalitieonderhandelingen die de periode na de uitslag plaatsvinden.

Als wethouder zet Heutink zich in voor economische zaken, recreatie en toerisme en sociale zaken. Daarnaast is zij ook projectwethouder van programma vitale recreatieparken aan. Samen met de Ermelose recreatie-ondernemers zet zij zich ook in om Ermelo op de toeristische kaart te zetten. Bovendien streeft Heutink met de participatiewet in haar portefeuille ernaar dat iedereen in de gemeente Ermelo naar eigen mogelijkheden mee kan draaien in de samenleving. Heutink werkte zich met deze portefeuille een slag in de rondte, maar niet zozeer doordat verontruste burgers processen vertraagden, waar haar collega-collegeleden wel mee 'kampten'. "Wat dat betreft heb ik niet zoveel controversiële kwesties gehad, maar heb mij meer op de uitvoering van zaken gericht."

Haar rol van aanjager bestaat uit het samenbrengen van partijen, zorgen dat dingen gebeuren zonder het als gemeente zelf te moeten doen. Als voorbeeld noemt Heutink de stationsrestauratie Ermelo Centraal van GGz Centraal dat een reïntegratie-project is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Als verantwoordelijke wethouder zorg je ervoor dat er financiën worden vrijgemaakt om het gebouw op te knappen. Ook ga je op zoek naar een geïnteresseerde ondernemer en overlegt met de NS tot GGz Centraal."

Op de samenvoeging van Proson met de Inclusief Groep sinds 1 januari 2017, en onderdeel werd Inclusief Gresbo, kijkt Heutink met gepaste trots terug. "Proson is een specifiek bedrijf voor Ermelo, maar leed verlies. Met de samenvoeging ligt werk voor mensen met een visuele beperking voor tien jaar vast. Tijdens dit proces van drie jaar heb ik bijna de hele Veluwe afgereisd in het leggen van relaties. Wat trouwens ook iets zegt over het belang van Proson voor Ermelo, is dat de samenvoeging geruisloos door de gemeenteraad is gesluisd."

Daarnaast was Heutink de kartrekker van Fietsroutenetwerk Veluwe, een bovenlokaal proces in samenwerking met 20 Veluwse gemeenten en de provincie. Top vindt Heutink de realisatie van glasvezel in buitengebied van Noordwest Veluwe, dus ook in het buitengebied van Ermelo. "Als je daar zó lang voor hebt lopen leuren, dan is het toch prachtig dat het uiteindelijk lukt?!"

Meer berichten
Shopbox