Foto: Ronald van Veen

ChristenUnie houdt voorjaarsschoonmaak Ermelose bermen

ChristenUnie houdt voorjaarsschoonmaak Ermelose bermen

De ChristenUnie Ermelo heeft op 7 maart langs een deel van de Ericalaan en de Putterweg afval opgeruimd.

“We zetten ons gezamenlijk in om Ermelo schoon te houden. Dat draagt bij aan een betere leefomgeving en het werkt uitnodigend voor de gasten die in onze gemeente recreëren. Natuurlijk zouden we liever zien dat iedereen zijn eigen afval netjes opruimt, maar dat gebeurt helaas niet altijd", aldus raadslid Ronald van Veen. “Gelukkig hebben wij in onze gemeente initiatieven als Ermelo Schoon en binnenkort is er een lokale actie, 24 maart 2018 de Ermelose afval-opruimdag. Het onderwerp leeft dus! Het is mooi om met elkaar bij te dragen aan een schoon Ermelo”.

“De ChristenUnie staat voor een samenleving waarin we samen verantwoordelijkheid dragen, ook voor de natuur. Troep in de bermen staat daar haaks op. Het staat lelijk, is niet bepaald een visitekaartje voor onze gasten en het maakt onverschillig. Daarom dus vandaag onze prikactie. Blije bermen, dat is wat we willen! Vandaag pakken we in ieder geval de grote uitvalswegen aan, zoals de Putterweg, de Harderwijkerweg en als het meezit ook de Buitenbrinkweg. Daarnaast werden we getipt over het terrein rond Calluna en de Dirk Staalweg. Genoeg te doen!” aldus Dick Tillema, kandidaat voor de gemeenteraad.

Wat vind je zoal in de bermen?

Blikjes, PET-flesjes, lege kauwgom- en sigarettenpakjes en heel veel plastic. “Ik schrik hier best van”, vertelt Tillema. “Wel vaker heb ik meegeholpen de Putterweg op te schonen, maar na een paar honderd meter hebben we nu al twee afvalzakken vol. Ik ben blij dat de gemeente zich aansluit bij de statiegeldalliantie. Dan zullen kleine flesjes en blikjes minder in de natuur voorkomen."

“Een opgeruimde weg is mooi, maar de waarderende blikken van langsfietsende inwoners zijn het mooist. Met de woorden ‘geweldig dat jullie dit doen’, werden we vanochtend vroeg al begroet. Ik vind dat mooi”, vertelt van Veen, “het is prima dat het zichtbaar is dat we ons samen inspannen voor ons dorp Ermelo."

“De gemeente Ermelo stelde de materialen beschikbaar en bij de gemeentewerf kunnen we ook het opgehaalde afval inleveren. Mooi dat de gemeente dit faciliteert. Wij hopen dat meerdere organisaties en inwoners beseffen dat een schone uitstraling bijdraagt aan een beter leefklimaat. Na een uurtje of twee heb je zo een paar straten gedaan”, besluiten Tillema en van Veen.

Meer berichten
Shopbox