Column Ronnie Regeling : 'Kiezen'

Nog slechts twee weken, dan mogen we weer naar de stembus. De lokale politiek hebben we allemaal mee te maken: blijven de winkels dicht op zondag, krijgen we wel of geen windmolens, worden er meer starterswoningen gebouwd? Thema's die ons aan gaan en waar de lokale politiek een beslissing over neemt, ook al hebt u misschien soms het gevoel dat het niet uitmaakt wat u stemt, dat er toch niks verandert, laat u daar niet door leiden. Wanneer u niet stemt, weet u zeker dat u geen invloed hebt.

Een aantal weken geleden mocht ik in een panel van De Stentor zitten, waar een aantal onderwerpen voor de lokale stemwijzer zijn bepaald en in dat panel heb ik ook mijn belangrijke punten aangegeven, waarvan ik hoop dat de verschillende partijen hier ook voor willen gaan. Dat toerisme een belangrijk punt voor mij is, zal u niet verbazen, echter niet alleen voor mij, ik probeer bij iedere gelegenheid duidelijk te maken dat toerisme ook voor alle inwoners van Ermelo heel belangrijk is, denk maar eens aan het voorzieningenniveau van ons dorp. Iedereen profiteert van de vele duizenden vakantiegangers die jaarlijks Ermelo komen bezoeken.

Mijn vraag is: blijft Ermelo zich profileren als recreatiegemeente bij uitstek en is de politiek bereid hier ook geld voor uit te trekken? Er komt veel geld binnen uit de toeristenbelasting, wordt dit aan de juiste dingen besteed en echt geïnvesteerd in het toerisme? Er worden veel evenementen voor inwoner en toerist georganiseerd in Ermelo, moedigt de gemeente dit aan of worden de regels en eisen voor de vergunning zo complex dat het niet leuk meer is om een vergunning aan te vragen? Vindt de politiek een promotie- en marketing organisatie zoals de VVV belangrijk en heeft het hier ook geld voor over? Kortom, is de gemeente Ermelo in woorden én daden een recreatiegemeente?!

Bent u nog een zwevende kiezer? Kies een voor u belangrijk speerpunt uit of iets waar u regelmatig mee te maken hebt en maak uw keuze. Er valt wat te kiezen en zorg dat uw stem niet verloren gaat.

Ronnie Regeling, Vestigingsmanager VVV Ermelo

Meer berichten
Shopbox