Foto: Rein Tanis

Groevenbeek doneert latops aan school in Congo

Woensdagmiddag 7 maart komt een delegatie van de ‘Stichting Vrienden van Mikondo’ naar Christelijk College Groevenbeek om laptops in ontvangst te nemen.

Groevenbeek maakt veel gebruik van digitale leermiddelen zoals laptops, iPads en PC’s. De laptops die voor de vakken natuurkunde en NLT (natuur, leven & technologie) zijn gebruikt worden binnenkort vervangen. Onlangs is de school in contact gekomen met de ‘Stichting Vrienden van Mikondo’. Groevenbeek ondersteunt de stichting door de laptops te doneren.

La Tulipe is een school in een achterstandswijk in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. Er zijn 9 lokalen met ruim 1100 leerlingen: kleuters, lagere school en middelbare school. Voor de leerlingen van de middelbare school (die les krijgen als de kleintjes vertrekken) wordt nu een lokaal ingericht waar biologie, scheikunde en natuurkunde gegeven kan worden. Daarnaast willen ze de laptops ook inzetten voor de plaatselijke bevolking, bijvoorbeeld als werkplek/’internet café’. Door hiervoor een kleine vergoeding te vragen kan de school hiermee weer schoolspullen aanschaffen. Kijk voor meer info op: www.mikondo.nl

De overdracht van de laptops zal woensdag 7 maart om 15.15 uur plaatsvinden in aanwezigheid van een vertegenwoordigster van de stichting ‘Vrienden van Mikondo’ en de Congolese projectleider van de school.

Meer berichten
Shopbox