Lenteconcert Crescendo Ermelo en Stedelijke Harmonie Harderwijk

Op zaterdag 17 maart 2018 geeft Chr. Harmonie Crescendo een bijzonder lenteconcert in samenwerking met de Stedelijke Harmonie Harderwijk.

‘Vanuit de leden ontstond het idee om eens samen met een ander harmonieorkest een concert te geven. Dit om andere muzikanten te ontmoeten, van elkaar te leren maar ook omdat het leuk is om in een dubbel zo groot orkest muziek te maken', vertelt Adriaan Versluis, voorzitter van Crescendo. ‘Vanwege de goede contacten en de samenwerking die er al bestaat met de Stedelijke Harmonie, hebben wij hen uitgenodigd om samen met ons een concert te geven. Beide orkesten zijn erg enthousiast over de samenwerking.’

Tijdens het concert zullen twee werken gezamenlijk ten gehore worden gebracht. Het stuk Balkan Dance zal worden gedirigeerd door Wendy Biljard, dirigent van de Stedelijke Harmonie en combineert muziek van de Balkan met rock tot een uitbundig muziekstuk. Het werk Persis zal worden gedirigeerd door Ronald Slager, dirigent van Crescendo. De Oosterse klanken zullen u meevoeren naar het oude Perzië.

Daarnaast zal de Stedelijke Harmonie zelf vier werken ten gehore brengen en Crescendo twee. De Stedelijke Harmonie neemt u mee op een muzikale reis naar Hongarije en Egypte. Crescendo heeft gekozen voor een bijzonder werk, Puss in Boots, geïnspireerd op het sprookje De Gelaarsde Kat. Het orkest heeft de Ermeloër Rein Tanis bereid gevonden om op meeslepende wijze het verhaal te vertellen, afgewisseld met muziek van Crescendo. Rein Tanis speelt sinds 12 jaar toneel bij verschillende theatergroepen en projecten.

Het concert vindt plaats op zaterdag 17 maart 2018 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. De toegang incl. consumptie bedraagt € 10,- per persoon aan de kassa en € 8,- in de voorverkoop via info@crescendo-ermelo.nl of de leden. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Meer berichten
Shopbox