Unieke finale tijdens 156-darttoernooi

Op het singeltoernooi van de Ermelose Dart Club is tijdens de finale een unieke situatie ontstaan.

In de finale streden de twee Ermeloërs Kevin Willemse en Matthijs Godschalk om de eerste en tweede plaats van het 156-toernooi. Dezelfde finale werd toevallig een dag eerder ook gestreden maar dan op het darttoernooi van Texsaloon in Ermelo. Het werden twee zeer spannende finales voor de toeschouwers. Beide keren had Matthijs een voorsprong in legs maar haalde Kevin hem daarna in, hierdoor is hij de winnaar van beide toernooien geworden.

Het 156-toernooi van de Ermelose Dart Club is een jaarlijks terugkerend darttoernooi binnen de leden van deze vereniging. Het was een zeer gezellig, niet al te druk toernooi, de organisatie verliep gladjes zodat er een leuke en sportieve sfeer hing. En als dan tijdens de avond blijkt dat het dartniveau van de spelers zowel in de halve finale als de finale gelijkwaardig is, worden het zeer spannende wedstrijden. Dit is natuurlijk een kroon op het toernooi voor zowel de organisatie als voor de deelnemers zelf.

In de poules werd met Best of 7 legs gedart waarmee de beste twee van elke poule naar de winnaarsronde ging. De overige deelnemers mochten nog een herkansing spelen in de verliezersronde. In de halve finale (best of 9 legs) van de winnaarsronde liet Matthijs Godschalk zijn broer Benny Godschalk achter met een eindstand van 5-4. Ook in de andere finale werd het een spannende partij die Kevin Willemse van Joost Buzing wist te winnen met een eindstand van 5-4. In de finale wist Kevin uiteindelijk Matthijs te verslaan met 6-5.

In de verliezersronde werden eveneens leuke partijen gedart. Hierbij wist in de halve finales Marc van der Wal van organisator Johan van den Bor te winnen met 4-3 en Henk Viets won van Jacco Herzog met 4-2. De kleine finale tussen Henk en Marc werd net zoals de grote finale een spannende wedstrijd waarbij tot de laatste pijl onduidelijk was wie de winnaar zou worden. Uiteindelijk wist Henk deze te winnen met een eindstand van 5-4. De hoogste finish van 125 punten werd door Marc van de Wal gegooid.

De Ermelose Dart Club houdt op vrijdag 9 maart een singeltoernooi waar iedereen die van darten houdt mee kan doen. Ook beginnende darters zijn op dit toernooi van harte welkom! Inschrijving per mailadres dartclub@chello.nl of ter plekke in Texsaloon, Stationsstraat 48 in Ermelo van 19.00 tot 19.30 uur. De kosten zijn 6 euro per persoon.

Meer berichten
Shopbox