Longpunt altijd gezellig en bijzonder leerzaam
Longpunt altijd gezellig en bijzonder leerzaam (Foto: archief longfonds)

Longpunt: 'Wmo ... ook voor longpatiënten'

Het Longpunt is op woensdag 21 februari 2018 van 14.30 tot 16.30 uur in de Dageraitzaal van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Hierbij werkt de Longfonds-werkgroep Noordwest-Veluwe samen met genoemd ziekenhuis. Het thema luidt: ‘Wmo ... ook voor longpatiënten’. Beslist geen geuren gebruiken. Longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.

Opgave is zeer gewenst via www.stjansdal.nl/voorlichting. Raadpleeg voor meer informatie en/of aanmelding noordwestveluwe@longpunt.longfonds.nl of bel 06-13833026.

De bijeenkomst is voor alle longpatiënten, hun mantelzorgers of familieleden uit de regio Noordwest-Veluwe én Zeewolde. De toegang, koffie/thee en het parkeren in de ziekenhuisgarage zijn gratis.

Sedert 2015 is het landelijk beleid dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook longpatiënten kunnen daarbij steun krijgen van de gemeente, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Over de Wmo en de steunomvang gaan de sprekers - klantmanager Petra Blom en beleidsadviseur Judith de Jonge van Meerinzicht - deze middag in.

Huub Piepers is namens de werkgroep de gespreksleider bij de interacties naar de sprekers en tussen de longpatiënten onderling. Van elkaar leren is het motto van dit Longpunt.

Meer berichten