Foto: Groei&Bloei

Cursus biologisch tuinieren in de moestuin bij Groei & Bloei

De vereniging Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten organiseert op de dinsdagavonden 13 februari en 13 maart as. van 19.30 – 22.00 uur in De Witte Heide, Kerklaan 5a in Ermelo een cursus biologisch tuinieren in de moestuin.

Deze cursus is met name bedoeld voor diegenen die geen of weinig ervaring hebben met een moestuin. Ook als er beperkte ruimte is, zijn er toch nog diverse mogelijkheden om een klein moestuintje op te zetten.

De volgende aspecten komen onder meer aan de orde. Hoe zorg je voor een gezonde bodem en hoe kun je deze verder verbeteren. Hoe maak je goede compost. Hoe maak je een tuinplan en zorg je voor een goede wisselteelt. Welke gewassen zijn er zoal mogelijk op de verschillende grondsoorten. Hoe bemest je de grond, aangepast aan wat de verschillende gewassen nodig hebben. Hoe kun je het teeltseizoen vervroegen en verlengen. Welke ziekte en plagen kunnen er zoal optreden en hoe kun je daar milieuvriendelijk mee omgaan.

Het word een cursus met veel praktische tips van een ervaren (moes)tuinder, Kees Witteveen. In de cursus zal ook ruim aandacht geschonken worden aan tuinvragen en inbreng van de cursisten.

De prijs voor de twee avonden is 20,00 euro voor G&B leden en 25,00 voor niet-leden. Opgeven voor 11 februari as. is noodzakelijk. Meer informatie en opgave www.ermelo-putten.groei.nl of bij de cursuscoördinator, Jos Beek, telefoon 0341 563220.

Meer berichten