Moestuin tuinieren in Ermelo

Moestuin tuinieren bloei weer op. Vroeger verbouwden veel inwoners van Ermelo groente en aardappelen in hun eigen tuin. Met de uitbreiding van het dorp werden er woningen gebouwd met kleinere tuinen en werd het verbouwen van je eigen groente niet meer mogelijk en ontstonden er tuinverenigingen. Ook Moestuin-vereniging De Maatakkers is in de jaren 60 ontstaan. Het complex ligt verscholen achter het station van Ermelo en heeft ca 80 kavels.

Het is een bloeiende vereniging waar niet alleen de 'oudere' Ermeloers tuinieren maar ook steeds meer jongeren er een tuin hebben. Het biologisch verbouwen van je eigen groente leeft steeds meer en het is gezellig om samen te zaaien en te oogsten. Het mooie is ook dat het financieel voor iedereen aantrekkelijk is om lid te worden van de vereniging.

Voor ca € 30 per jaar ben je lid en heb je al een tuin van 50 m2. Daarnaast is er stromend water aanwezig, een toilet en krijg je elk jaar een kruiwagen oude stalmest. Dat de vereniging bloeit blijkt wel uit de opkomst van de jaarvergadering en de jaarlijkse BBQ. Er zijn enkele tuinen vrijgekomen. Interesse: stuur een mail naar de secretaris Sieby Dooijewaard sidodij@gmail.com of de voorzitter dg.stallinga@gmail.com

Lees ook

Meer berichten