Foto: SD Pictures

Ermeloer klimt in de pen vanwege vuurwerkoverlast

Eind december ben ik tot de conclusie gekomen dat handhaving in de gemeente Ermelo ergerniswekkend selectief plaatsvindt. Parkeerkaart vergeten of een paar minuten over tijd en je bent het haasje. Hond niet aan de lijn of geen zakjes bij je om op te ruimen en je bent de klos. Wildplassen, over het voetgangerstracé fietsen - het mag allemaal niet en daar wordt op gelet. En terecht, ik heb daar geen enkel probleem mee.

Waar ik de laatste dagen van 2017 woedend over ben geworden is het totale gebrek aan handhaving van de vuurwerkvoorschriften. Dágenlang was het geknal al niet te harden, het ging de hele dag door. Overlast met hoofdletters, want het blijft tegenwoordig niet bij een 'onschuldig' rotje zo hier en daar. Er liepen jongetjes met rugtasjes vol keihard knalvuurwerk door de wijk, 's avonds werd al siervuurwerk afgestoken en regelmatig waren bizar harde ontploffingen te horen van ongetwijfeld illegale troep. Geen agent, boa of wijkagent gezien, nergens, noppes, niks.

Als op deze dagen agenten (in burger!) de vuurwerkregels gehandhaafd hadden, was de boeteopbrengst waarschijnlijk voldoende geweest om een compleet dorpsfeest van te kunnen financieren. Ik noem dat een gemiste kans.

Mevr. E. W. Wismeijer

Meer berichten