Marianne Heidema, Jet Weigand, Lisa Hofman, Nank Sein en Hein van Klooster heffen het glas op een voorspoedig nieuwjaar. Foto: Grietje-Akke de Haas
Marianne Heidema, Jet Weigand, Lisa Hofman, Nank Sein en Hein van Klooster heffen het glas op een voorspoedig nieuwjaar. Foto: Grietje-Akke de Haas

'Wat kan je en wat is je talent?'

Na een dipje van een paar jaar hebben Lisa Hofman (21) en Hein van Klooster (67) sinds mei dit jaar als coördinatoren Stichting Present Ermelo weer nieuw leven ingeblazen, samen met bestuursleden Marianne Heidema, Jet Weigand en Nank Sein. Met een bijeenkomst afgelopen week om de vrijwilligers te bedanken werd er getoost op 'het succes' van Present Ermelo.

Ermelo - Succes is eigenlijk geen passende omschrijving, zo gaf voorzitter Jet Weigand aan. Het liefst ziet de stichting immers dat haar inzet overbodig is. Zo lang het echter nog steeds niet vanzelfsprekend is om naar elkaar om te zien, ofwel zich willen inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement, blijft de stichting onverminderd actief. Door een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

De aanwas van vrijwilligers noemen Lisa en Hein boven verwachting: "Vanaf mei zijn er vijftig vrijwilligers actief geweest voor tien projecten. Wij werken het liefst vanuit de vrijwilliger, zo van 'Wat kan je en wat is je talent?'. Zo hadden mensen zich als gezin aangemeld voor wie wij een passend project erbij hebben gezocht, als ook een aantal studenten van de Bijbelschool." Een mannelijke vrijwilliger zei tijdens de bijeenkomst graag vrijwillig te klussen bij mensen om ze weer op weg te helpen. "Ik ben werkloos, maar wil wel graag actief bezig zijn en mijn maatschappelijke steentje bijdragen. Bovendien vind ik het ook erg gezellig om in een groep mensen te werken." In een paar maanden tijd groeide het leger van vrijwilligers trouwens harder dan het aantal hulpvragen. Dit terwijl beide coördinatoren vermoedden dat de hulp van Present Ermelo op veel plekken nodig is. "Wij denken bijvoorbeeld aan gezinnen die een moeilijke situatie doormaken, maar toch graag een kinderkamer opgeknapt willen hebben." Lisa en Hein benadrukken dat hoewel Present Ermelo haar werk doet vanuit een christelijke motivatie, de stichting er voor iedereen is.

Meer berichten